Foci

Földbe döngölte a United az Arsenalt

A Manchester United és az Arsenal rangadója finoman fogalmazva is egyoldalúra sikeredett, a Vörös Ördögök 8-2-re nyertek.

Micsoda első félidő volt az Old Traffordon! A fiatal Danny Welbeck szerezte meg a vezetést az addig is magabiztosan játszó Manchesternek a 22. percben (a támadó később megsérült és le kellett cserélni). Szépíthettek volna az Ágyúsok, ám David de Gea kivédte Robin van Persie gyenge büntetőjét, majd Ashley Young postafordultával szerzett szépségdíjas gólt, így már szűk félóra elteltével 2-0 volt az állás.

Kisvártatva Wayne Rooney szabadrúgásból mattolta Szcesny kapust, a félidő végén azonban Theo Walcott szépíteni tudott, felélesztve a vendégek reményeit (3-1).

Ezek aztán nem éltek sokáig, a fantasztikusan játszó Vörös Ördögök a 64. percben tovább növelték előnyüket, Rooney gólja után ráadásul Nani, majd Park is betalált, így már öt volt közte (6-1)! Van Persie ugyan szépíteni tudott, de hajrának csak tíz emberrel vágott neki az Arsenal, Jenkinson gyűjtötte be a második sárgáját.

Nem ért véget Arséne Wenger csapatának kálváriája, Patrice Evra harcolt ki büntetőt, Rooney pedig nem hibázott, majd Young tette fel az i-re a pontot, a vége 8-2 lett!

A gólok:

A másik manchesteri együttes, a City délután gálázott egy londoni csapat ellen, a négyet jegyző Edin Dzeko vezérletével 5-1-re nyertek az égszínkékek a White Hart Lane-en, a Tottenham vendégeként.

Fülöp Márton és Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion egy hajrában kapott góllal kapott ki hazai pályán a Stoke-tól. A magyar középpályás még sérülése után lábadozik, a kapus pedig a kispadról szemlélte az eseményeket.

Eredmények – Premier League, 3. forduló
Manchester United – Arsenal 8-2 (3-1)
Gólszerzők: Welbeck (22.), Young (28., 90.), Rooney (41., 64., 82. – 11-esből), Nani (67.), Park (70.) illetve (Walcott (45.), van Persie (74.)
Piros lap: Jenkinson (77.)
Wesz Bromwich Albion – Stoke City 1-0 (0-0)
Gólszerző: Shotton (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik