Foci

Dzsudzsákot éjjel megműtötték

Az éjjel megműtötték Dzsudzsák Balázs törött kulcscsontját. Az Anzsi légiósa másfél hónapot kihagy, így a következő két Eb-selejtezőn nem játszhat.

Vörösbaranyi József menedzser elmondta, hogy az Anzsi Mahacskala Rosztov elleni szombati orosz bajnokin megsérült középpályás még este Magyarországra érkezett – klubja egyik képviselője kísérte el -, majd az előkészítés után, Szilágyi Györggyel, a válogatott orvosával történt egyeztetés után meg is operálták.

“Most voltam a kórházban, a műtét jól sikerült, Balázs jól érzi magát, egy-két nap múlva hazamehet, aztán megkezdődhet a rehabilitáció” – mondta Vörösbaranyi József.

“A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik – mondta az mlsz.hu-nak a futballista. – Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a műtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított.

Rossz érzés, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következő két mérkőzésre. Most még fáradt vagyok a műtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot.

Derűlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét győztes gólt rúghatok a finneknek.”

A játékosmenedzser még hozzátette: Dzsudzsák Balázs a szakemberek reményei szerint négy-hat hét elteltével újra játszhat majd, de addig sem áll le, amennyire a válla engedi, lábra erősíthet, edzhet. A rehabilitációt – a válogatott orvosával egyeztetve – Magyar Mátyás doktor irányítja.

A futballista baloldali kulcscsontja a Rosztov elleni meccs 8. percében tört el.

A magyar válogatott jövő pénteken Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik