Foci

Soldado-parádé és vendégsiker a La Ligában

A spanyol labdarúgó-bajnokság nyitányán a Sporting Gijón a Real Sociedad együttesét fogadta. A kiállításokkal tarkított csatát a vendégek bírták jobban.

A vendég baszk együttes támadólag lépett fel és a 34. percben megszerezte a vezetést Agirretze révén. A gól után a San Sebastian-iak továbbra is gyors támadásokat vezettek, majd a második félidő huszadik percében Agirretxe újra betalált. Itt sokan úgy gondolták eldőlt a találkozó, de a Sociedad védője, Martínez gondoskodott az izgalmakról.

Előbb kiállíttatta magát, majd a hatvannyolcadik percben az ellene megítélt büntetőt Miguel bevágta. A hátralévő időben nem született újabb gól, ráadásul a hazaiaktól Lora is a kiállítás sorsára jutott.

A nap másik találkozóján igazi Soldado-show-t láthatott a Mestalla közönsége. A Valencia a Racing Snatandert fogadta, és egy nagyszerű mérkőzésen le is győzte. Az egykori Real Madrid támadó Soldado már az első percben eredményes volt, majd hat peccel később saját kapujába is betalált.

Ezután a vendégek pillanatai következtek, előbb Acosta, majd González szomorította el a hazai szurkolókat. Az ötvenhetedik percben feltámadt a Valencia és Rami találatával feljöttek egy gólra. Az összecsapás vége előtt két perccel pedig újra érkezett Soldado. A csatár előbb a nyolcannyolcadik percben, majd a kilencvenedik percben is betalált.

A Valencia Soldado vezérletével kétgólos hátrányból a maga javára fordította a találkozót.

Spanyol bajnokság, 1. forduló
Sporting Gijón – Real Sociedad 1-2 (0-1)
gólszerzők: Miguel (68.), illetve Agirretze (34., 65.)
Valencia – Racing Santander 4-3 (1-2)
gólszerzők: Soldado (1. 88., 90.), Rami (57.), illetve Soldado (7., öngól), Acosta (14.), González (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik