Foci

Sima Bayern-siker, őrület Hamburgban

A Bundesliga negyedik fordulójának szombati játéknapján a Bayern sima győzelmet aratott Kaiseslauternben, míg a Hamburg nagy bajban van.

Az augusztus elején rajtolt német bajnokság talán legjobb mérkőzését játszották le Hamburgban. A kikötővárosiak a Köln gárdáját fogadták, és a horvát válogatott Petric révén hamar meg is szerezték a vezetést. Az idényt gyengén kezdő északiak nem örülhettek sokáig Adil Chihi kiegyenlítette a “kecskések” hátrányát.

A második játékrész elején a szlovén Novakovic megfordította a párharc állását. Ekkor azt gondolhattuk volna, hogy több délszláv játékos már nem rúghat gólt, de érkezett a szerb Rajkovic, és valamelyest megnyugtatta a hazai híveket. A HSV a 62. percben meglőtte harmadik gólját is, de a győzelemhez ez is kevés volt. Clemens és McKenna találataival a hajrában a vendégek újra megfordították az állást és megszerezték első győzelmüket.

A HSV továbbra is nyeretlen és a tabella utolsó helyére esett vissza. A rekordbajnok Bayern München a kaiseslauterni Fritz Walter stadionba látogatott. Mario Gomez mesterhármasával a bajorok simán elhozták a három pontot. A német válogatott csatár az idei szezonban már négy gólnál tart.

A forduló többi találkozóján a Nürnberg az újonc Augsburgot verte, a 2004-es bajnok Werder idén újra régi fényében pompázik, Tomas Schaff legénysége Mannheimből hozta el a három pontot.

A 2009-es győztes Wolfsburg nagyon gyengén rajtolt, és a mai napon is egy súlyos zakóba futott bele a Freiburg ellen. Az “autógyáriak” mindössz egy győzelemmel a 15. helyen tanyáznak.

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a Leverkusen a bajnok Dortmundot fogadja 18 óra 30-tól.

Bundesliga 4.forduló, eredmények
Hamburg – Köln 3-4 (1-1)
gólszerzők:
Petric (11.), Rajkovic (59.), Heung MIn Son (62.), illetve Chihi (21.), Novakovic (49.), Clemens (84.), McKenna (88.)
Nürnberg – Augsburg 1-0 (0-0)
gólszerző:
Esswein (73.)
Freiburg – Wolfsburg 3-0 (2-0)
gólszerzők:
Barth (30.), Jendrisek (40.), Makiadi (59.)
Kaiseslautern – Bayern München 0-3 (0-1)
gólszerzők:
Gomez (37., 55., 69.)
Hoffenheim – Werder Bremen 1-2 (1-1)
gólszerzők:
Firmino (37.), illetve Arnautovic (38.), Rosenberg (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik