Foci

Őrült meccsen mentett pontot a Paks

A Kaposvárnak hazai pályán négy lőtt gól sem volt elég a győzelemhez a labdarúgó NB 1 hetedik fordulójában.

A hazai pályán a Videotont legyőző, a Ferencváros és az Újpest ellen pedig ikszelő Kaposvári Rákóczi otthonába látogatott a labdarúgó NB 1 előző idényének ezüstérmese, a Paksi FC.

A forduló előtt mindkét csapat a tabella második felében foglalt helyet, a Kaposvár az előző körben Siófokon szenvedett vereséget, a Paks pedig otthon kapott ki a Győrtől.

Igazán komoly lehetőségek nélkül telt el a két csapat összecsapásának első negyede, de Magasföldi szabadrúgásánál azért résen kellett lennie a hazaiak kapusának.

A Rákóczi aztán fél óra elteltével megszerezte a vezetést, majd hamar meg is duplázta az előnyt: Peric lőtt közelről a kapu közepébe (1-0), majd ugyanő nyolc méterről másodszor is eredményes volt, megszerezve a hetedik gólját a szezonban (2-0).

A Paks még a szünet előtt szépíthetett volna, Bartha egy kavarodást követően elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, Hajduch azonban kivédte Éger lövését.

A vendégeket ez nem törte meg, a második félidőben pedig már eredményre is vezettek a próbálkozásaik, a csereként beállt Kiss Tamás lőtte ki a hazaiak kapujának bal sarkát (2-1).

A 69. percben aztán egyenlíteni is sikerült: Kiss ezúttal gólpasszt adott, beadását Bartha fejelte a kapuba (2-2). Szinte még örülni sem volt ideje Kis Károly csapatának, máris újra hátrányban voltak, miután Balázs Benjamin 15 méterről kilőtte a bal felsőt (3-2).

A gólzápor itt még nem ért véget, a találkozó végére is sokat tartogattak a csapatok: a 86. percben a Rákóczi végezhetett el büntetőt, miután Gévay szabálytalankodott Balázzsal szemben, Safaric pedig a kapu jobb oldalába lőtte a tizenegyest (4-2). A meccs vége előtt nem sokkal kétgólos volt a Kaposvár előnye.

A hazai szurkolók talán már el is könyvelték a három pontot, azonban csalódniuk kellett. Böde próbálkozott a gólszerzéssel, először még védett a kapus, de kipattanót már nem hibázta el a vendégek játékosa (4-3). A legvégén pedig érkezett az egyenlítés, Sifter egy szöglet után fejelt a kapuba, kialakítva a 4-4-es végeredményt.

A Kaposvár bosszankodhat, már 2-0-ra és 4-2-re is vezetett Sisa Tibor csapata, mégsem sikerült győzniük, de legalább a hazai veretlenségüket megtartották.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló
Kaposvári Rákóczi-MVM Paks 4-4 (2-0)
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion, 2000 néző, Vezette: Berke Balázs
Kaposvár: Hajduch – Pavlovic, Graszl, Zsók, Jánvári – Pedro, Hegedűs (Kulcsár K. 75.) – Balázs B., Safaric, Alekszejev (Grumic 82.) – Peric (Gujic 77.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Báló – Sipeki, Sifter, Bartha, Heffler N.(Vayer a szünetben) – Hrepka (Böde 67.), Magasföldi (Kiss T. 33.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerzők: Peric (30., 33.), Balázs B. (71.), Safaric (87., 11-esből), illetve Kiss T. (56.), Bartha (69.), Böde (89.), Sifter (91.)
Sárga lap: Alekszejev (54.), Balázs B. (72.), illetve Sipeki (51.), Sifter (74.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik