Foci

Nagy meccsen győzött a Chelsea

Nehezen sikerült a londoni sztárcsapatnak felülmúlnia az újoncot a Premier League 3. fordulójában. Didier Drogba súlyosan megsérült.

Hatalmas izgalmak közepette zajlott a Chelsea és a Norwich összecsapása a Premier League harmadik fordulójában. A londoniak a Hilario – Bosingwa, Ivanovic, Terry, Ashley Cole, Ramires, Mikel, Malouda, Lampard, Torres, Drogba összeállításban léptek pályára.

A Chelsea már a 8. percben megszerezte a vezetést Bosingwa révén és bár a későbbiekben is akadtak lehetőségei, újabb gól nem született. Egészen a 63. percig, csakhogy akkor nem a londoniak szerezték, hanem a két év alatt két osztályt váltó újonc Norwich City.

A vendégeket népes drukkerhad kísért el a Stamford Bridge-re, és nagy megelégedésükre a 63. percben Hilario és Ivanovic egyszerre ugrott fel egy beívelésre, összeütköztek, a labda pedig Holt elé került, aki háttal a kapunak beemelte a hálóba a labdát (1-1).

Nem sokkal később Didier Drogba került a földre, olyan súlyosan esett, hogy merevítőkkel és oxigénpalackkal kellett levinni a hordágyon, kérdéses, mi történt pontosan vele. Ruddy kapussal ütközött egy előrevágott labdáért folytatott harcban.

Itt van a súlyos ütközés, amely után a hírek szerint már jobban van a támadó:

A 80. percben aztán megmenekült a londoni sztárcsapat, mert Ruddy kapus szabálytalankodott Torresszel szemben, a hálóőrt kiállították, a 11-est pedig Lampard értékesítette (2-1). A gól előtt Mata jött be Drogba helyére, a gól után pedig a másik új szerzemény, Romelu Lukaku is.

Minden megmozdulásukat vastaps kísérte, a londoni drukkerek nagyon érzik, hogy egy új csapat épül egy új edzővel. Andre Villas-Boas végig együtt élt a játékkal, nem az a kispadon ülő típus.

A Chelsea az utolsó tíz percben több helyzetet is kihagyott, Ivanovic a kapu torkából is képes volt kihagyni a 100 százalékos helyzetet. A játékvezető 11 percet hosszabbított Drogba ápolása miatt, addigra már az eső is eleredt a Stamford Bridge-en.

A 102. percben Mata csapott le egy védők által hazafelé passzolt labdára, és a végén el is tekerte a lasztit a csereként beálló Rudd mellett (3-1) – góllal mutatkozott be a spanyol játékos.

A találkozó góljai:

A Swansea 0-0-t játszott a Sunderlanddel, amely továbbra is botladozik, míg az Everton az utolsó pillanatban szerezte meg a három pontot a Blackburn otthonában Arteta 91. percben szerzett büntetőjével. Mindezt úgy, hogy a Blackburn két 1-est is kihagyott a meccsen Hoillet és Formica jóvoltából!

A kora délutáni meccsen a Queens Park Rangers Buzsáky Ákossal kapott ki a Wigantől.

Eredmények – Premier League, 3. forduló
Chelsea – Norwich City 3-1
gólszerzők: Bosingwa (8.), Lampard (81., 11-resből), Mata (102.), illetve Holt (63.)
Swansea – Sunderland 0-0
Blackburn – Everton 0-1
gólszerző: Arteta (91., 11-esből)

Ami a Championshipet illeti. Sem Gulácsi Péter (Hull), sem Priskin Tamás (Ipswich), sem Gyepes Gábor (Cardiff), sem Futács Márkó (Portsmouth) nem volt csapata keretében.

Eredmények – Championship
Brighton and Hove Albion – Peterborough 2-0
Crystal Palace -Blackpool 1-1
Derby County – Burnley 1-2
Doncaster – Bristol 1-1
Hull – Reading 1-0
Ipswich – Leeds 2-1
Leicester – Southampton 3-2
Middlesbrough – Coventry 1-1
Millwall – Barnsley 0-0
Portsmouth – Cardiff 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik