Foci

Kispesten is kikapott a vendégként szenvedő Vidi

A címvédő az új szezonban továbbra sem tudott nyerni idegenben, ezúttal a Honvéd 1-0-ra győzte le őket az OTP Bank Ligában.

Fontos mérkőzés várt Paulo Sousa csapatára a Bozsik Stadionban, hiszen a Videoton rossz idegenbeli szériáját próbálta megtörni a Honvéd ellen. A bajnoki címvédő korábban Kaposváron és Debrecenben is kikapott, Siófokon pedig csak döntetlenre volt képes, de a Pécs elleni magabiztos hazai győzelem bizakodással tölthette el a fehérváriakat.

A Honvéd a legjobban szereplő fővárosi csapatként várta az összecsapást, a múlt heti kecskeméti zakó után négy győzelemmel és két vereséggel álltak a tabellán.

A mai találkozó elején csak tapogatóztak a csapatok, sok esemény nem történt. A Videoton többet birtokolta a labdát, kezdeményezőbbek voltak a vendégek, de a kapu előtt meglehetősen pontatlanok is. A Honvéd gyakorlatilag veszélytelenül futballozott, mondhatni, inkább a stabil védekezésre alapozott Supka Attila csapata.

Az első félidőben a Vidi egy lesgólig jutott, más kérdés, hogy Alves találata nem biztos, hogy szabálytalan helyzetből született.

A második játékrész már sokkal izgalmasabb volt, a Honvéd támadójátéka is feljavult, az 58. percben pedig a vezetést is megszerezték a hazaiak. A csereként beállt Németh Norbert indította Danilót, akit Héctor Sánchez a büntetőterületen belül lerántott. Kassai Viktor tizenegyest ítélt, a Vidi védője pedig megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Vidi. Danilo nem helyezte jól, de laposan a kapuba küldte a tizenegyest, megszerezve ezzel szezonbeli hatodik gólját.

A vendégek rákapcsoltak, emberhátrányban is eljutottak helyzetekig, a csereként érkező Nikolic a kapufára fejelt. A másik oldalon Danilo kapáslövése járt közel a kapuhoz, szép jelenet volt. A Honvéd kapuját örző Kemenesnek Horváth Gábor fejesénél kellett szépen hárítania, megtette.

A végén elszabadultak az indulatok, Supka Attilát a kispadtól is elküldték, Akassou pedig szembeköpte Horváthot, meg is kapta a piros lapot. Az eredmény viszont már nem változott, a Honvéd a Fradi után a Videotont is 1-0-ra verte hazai pályán, a bajnoki címvédő pedig továbbra is képtelen nyerni idegenben, így már 11 pont a lemaradásuk az első helyhez képest.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló
Budapest Honvéd-Videoton FC 1-0 (0-0)
Budapest, Bozsik Stadion, 2000 néző, Vezette: Kassai Viktor
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Novák A. – Danilo (Tchami, 87.), Zelenka (Hidi, 77.), Délczeg, Akassou, Hajdú – Sekulic (Németh N., a szünetben). Vezetőedző: Supka Attila
Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó, Horváth G., Héctor Sánchez – Oliveira, Sándor Gy. (Gosztonyi, 69.), Mitrovic, Elek Á. (Nikolics, 60.), Brandao (Walter, 83.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerző: Danilo (58., 11-esből)
Sárga lap: Debreceni (42.), Danilo (70.), Lovric (79.), Németh N. (86.), illetve Héctor Sánchez (44., 57.), Vaskó (53.), Mitrovic (93.)
Piros lap: Akassou (95.), illetve Héctor Sánchez (57.)

A mérkőzés élő, szöveges közvetítését az alábbiakban olvashatják:

Vége a mérkőzésnek, a Videoton továbbra is képtelen nyerni idegenben, a Honvéd a Fradi után a címvédőt is 1-0-ra verte a Bozsik Stadionban.

96. PERC: A végén még Tchami vezethette kapura a labdát, Délczeghez passzolt, aki mellé lőtt.

PIROS LAP 95’
Akassou szembeköpte egy kakaskodás végén Horváth Gábort, villant a piros.
SÁRGA LAP 93’
Mitrovic is besárgult.


93. PERC:
Elszabadultak az indulatok a pályán, Supka Attilát elküldték a padtól, Mitrovic is besárgult, majd még egy embert elküldtek a kispesti padról, Akassou pedig szembeköpte Horváth Gábort, amiért kiállították.

90. PERC: Három perc a hosszabbítás.

CSERE 87’
A gólszerző Danilo helyett Tchami a pályán.
SÁRGA LAP 86’
Németh (Honvéd) akadályozta a szabadrúgás elvégzését.
CSERE 83’
Paulo Sousa harmadik cseréje, Evandro le, Walter Lee be.


81. PERC:
Tíz emberrel újabb helyzetet dolgozott ki a Videoton: ismét Nikolic veszélyeztetett fejjel, Kemenes megszelidítette a játékszert.

79. PERC: Kemenes védett nagyott! A Vidi végezhetett el szabadrúgást oldalról, a beívelés után Horváth fejelt, Kemenes szögletre paskolta a bal sarokra tartó labdát.

SÁRGA LAP 79’
Lovric (Honvéd) sárgul be feltartásért.
CSERE 77’
Supka Attila Zelenka helyett Hidit küldi a pályára.


73. PERC: Gyönyörű jelenet! Novák
ívelt Danilo felé egy keresztlabdát, a brazil támadó kapásból tüzelt, épphogy a jobb felső sarok mellé.

SÁRGA LAP 70’
Danilo (Honvéd) besárgul.
CSERE 69’
Gosztonyi jön Sándor helyett a Vidibe.


62. PERC: Kapufa!
A csereként beállt Nikolic egy jó beadás után közelről a jobb oldali kapufa tövére fejelt. Nem volt szerencséje a Vidinek, most egyenlíthettek volna.

CSERE 60’
Paulo Sousa cserél, Elek helyett Nikolic a pályán.


58. PERC: Németh Norbert nagyszerűen indította Danilót, a Honvéd támadóját a 16-oson belül Héctor Sánchez lerántotta. A védőt második sárgával kiállította Kassai, a megítélt büntetőt pedig a sértett laposan lőtte a kapuba, mégha nem is helyezte jól. Vezet a Honvéd, ráadásul emberelőnyben futballozhat Supka Attila csapata. Danilónak ez már a hatodik gólja a szezonban.

GÓÓÓL 58’
Danilo, Honvéd
A Honvéd támadója értékesítette a tizenegyest.
PIROS LAP 57’
Hector Sanchez lerántotta Danilót, megkapta a második sárgáját, megfogyatkozott a Videoton.
TIZENEGYES 57’
A Honvéd végezhet el büntetőt!
SZABADRÚGÁS 54’
Hajdú lövését könnyedén öleli magához Tujvel.
SÁRGA LAP 53’
Vaskó (Videoton) kapott sárgát, miután hátulról akasztotta Danilót.
SZÖGLET 48’
Jól jött be a Vidi szöglete, de mindenkin túljutott.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Honvéd útjára indította a labdát a második játékrészben.
CSERE A szünetben’
Cserélt a Honvéd, Sekulic helyett Németh Norbert folytatja.


Vége az első félidőnek, 0-0 az állás! Elég eseménytelen mérkőzés, a Videoton birtokolta többet a labdát, gólt is szerezhettek volna, de nem jött össze. A Honvéd inkább a stabil védekezésre épít.

45. PERC: A Honvéd szabadrúgása után két szöglet is jöhetett, a másodiknál Botis ollózva próbált kapura lőni, nagyon mellé.

SÁRGA LAP 44’
Héctor Sánchez is besárgult, leütközte ellenfelét.
SÁRGA LAP 42’
Debreceni (Honvéd) nem kímélte Alvest, talppal a labda mellett a brazil lábára is rácsúszott. Kassai sárgát adott.


38. PERC: Debreceni
rossz felszabadítása után Elek futtából lőhetett, de felpattant előtte, így nem talált kaput.

37. PERC: Alves lőtt lesgólt! Nehéz megállapítani, hogy a beadás után Evandro hozzáért-e a labdához, ha nem, akkor valószínűleg nem volt les.

36. PERC: Evandro tüzelt nem sokkal a kapu fölé.

35. PERC: Próbál nyomni a Vidi, Alves kezel le egy beadást, majd jól látja meg Eleket, de a lapos beadást kivágják.

30. PERC: A Honvéd nem sokszor birtokolja a labdát, de akkor sem riogatják az ellenfelüket.

28. PERC: Hector Sánchez fűzte át magát pár emberen, lövését Debreceni blokkolni tudta. Az akciónak nem volt vége, Evandro próbálkozhatott nem messze a kaputól, mellé. Jöhetett az újabb szöglet, nem lett belőle gólveszély.

SZÖGLET 26’
A harmadik Vidi-szöglet, bedobás a másik oldalon.
SZÖGLET 23’
Sándor (Vidi) fejelhetett jó helyzetből a szöglet után, nagyon rosszul találta el, a védők felszabadítottak.


23. PERC: Alves
lódult meg középen, Oliveira elé tálalt volna, a visszafutó Délczeg szögletre tisztázott.

20. PERC: A Videoton többet birtokolja a labdát, sok foganatja ennek viszont még nincs.

SZÖGLET 17’
Mitrovic (Videoton) Evandróhoz gurított, aki forgolódott egy kicsit, majd a rövidre célzott, de Kemenes védett.
SZÖGLET 14’
Honvéd
Tujvel kezében landolt a labda.


11. PERC: Evandro
jó keresztlabdát kapott, de nem talált csapattársat.

8. PERC: Sok eseményről egyelőre nem lehet beszámolni, a csapatok tapogatóznak.

4. PERC: Danilo próbálta meghúzni a jobbszélen, már a büntetőterületen belül járt, nem adta be, a védők szerelték.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
A Videoton kezdte a mérkőzést.

A Himnusz elhangzása után hamarosan kezdődhet a mérkőzés!

Előzmények:

Kevesen gondolták volna az új idény előtt, hogy hat forduló elteltével a Budapest Honvéd előkelőbb helyet fog elfoglalni a tabellán, mint a bajnoki címvédő Videoton. Pedig a helyzet így áll, a Honvéd 12 pontjával szemben a Vidi csak 10-et gyűjtött, de Paulo Sousa csapata ma akár előzhet is.

Ez persze nem tűnik egyszerű feladatnak, főleg ha a Vidi idegenbeli szereplésére tekintünk. Vereség Kaposváron és Debrecenben, döntetlen Siófokon – ez nem éppen bajnokcsapathoz méltó teljesítmény. A fehérváriaknak nem csak a rossz tendencia megtörése miatt fontos ma az első idegenbeli győzelmük begyűjtése, hanem azért is, hogy az eddig százszázalékos Győrt és a Debrecent ne engedjék túlságosan ellógni a bajnokság elején.

A Honvéd azzal büszkélkedhet, hogy az új szezonban eddig holtversenyben ők szerezték a legtöbb gólt, hat forduló alatt szám szerint 15-öt (a Győr hét meccsen szerzett ugyanennyit). Supka Attila együttese az első fordulóban otthon kapott ki az ETO ellen, ezután viszont négy győzelem következett, köztük a Ferencváros elleni siker.

Legutóbb Kecskeméten pont nélkül maradtak a kispestiek, akik most a bajnok ellen bizonyíthatják, hogy a múlt heti zakó csak kisiklás volt.

A kezdőcsapatok
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Akassou, Sekulic – Danilo, Zelenka, Hajdú – Délczeg
Videoton: Tujvel – Brachi, Horváth G., Vaskó, Hector – Oliveira, Mitrovic, Elek, Sándor Gy. – Evandro, Alves

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik