Foci

Fordított a DVTK a Siófok ellen

A miskolci csapat 0-1-ről nyerte meg az OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombat délutáni mérkőzését a 11-es specialista Siófok ellen.

A Siófok labdarúgócsapata ott folytatta az OTP Bank Ligában, ahol az előző körben abbahagyta. Mint ismert, a balatoni csapat úgy verte meg 3-1-re a Kaposvárt, hogy mindhárom gólt 11-esből szerezte, méghozzá Melczer jóvoltából.

És láss csodát, a Siófok Diósgyőrben is kapott egy büntetőt a 17. percben (Gohér szabálytalankodott), és Melczer most sem hibázott (0-1).

A DVTK jól kezdte a szezont, hiszen rögtön az első meccsen 5-1-re verte a ZTE-t, de aztán hazai pályán kapott ki a Kecskeméttől. Harmadik otthoni találkozóján aztán a Pápa hódolt be (2-0). Legutóbb Újpesten sikerült elcsípni egy pontot Benczés Miklós csapatának.

Meglepően jól játszott a Siófok Miskolcon, de Rados legtöbbször jó helyen állt a kapuban. Az 54. percben aztán egyenlítettek a hazaiak, Luqué indította George-ot, aki a hálóba továbbította a labdát (1-1).

Luqué aztán a találkozó hajrájában igazolta, miért tartják az NB 1 egyik legjobb idei igazolásának: 20 méterről bombázott a kapuba, ezzel fordította meg az állást (2-1). Nem véletlen, hogy felrobbant a stadion a gól után. Egyébként nagyjából 5000 néző követte az eseményeket.

A Siófok dolgát nehezítette, hogy a meccs második félidejében Melczert és a Kaposváron is megforduló Bozovicot sérülés miatt le kellett cserélni.

A forduló előtt mindkét együttesnek nyolc pontja volt, egymás mögött álltak a tabellán: a DVTK most ellépett a BFC-től.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló
Diósgyőri VTK – BFC Siófok 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 5000 néző, vezette: Böcskei
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér, Gallardo, Abdouraman, Lippai (Arze, 73.), Luqué, Carreno (George, a szünetben), Seydi (Pál, 91.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Siófok: Milinte – Kiss, Fehér, Nyári, Fejes, Haraszti, Tusori, Kecskés, Melczer (Rebryk, 51.), Bozovic (Horváth, 83.), Huszák (Sowunmi, 56.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: George (54.), Luqué (86.), illetve Melczer (17., 11-esből)
Sárga lap: Gallardo (49.), illetve Fejes (47.), Kecskés (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik