Foci

Összecsapnak az ellentétek a magyar élvonalban

Az eddig hibátlan Győri ETO a mindössze egy döntetlennel álló Zalaegerszeget fogadja az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómeccsén.

A hazai pályán játszó Rába-partiak Puskás Ferenc legendás mondásához tartják magukat, azaz mindegy mennyit kap a csapat hátul, eggyel többet kell lőni elöl, eddig ugyanis mind a hat fordulóban egy találattal múlta felül ellenfelét az ETO. A zöld-fehérek esetében ráadásul stabil védelemről is beszélhetünk, a hat meccsen kapott négy gól önmagáért beszél, ráadásul három mérkőzést is kapott gól nélkül sikerült lehozni.

A Zalaegerszeg épp ellentétes utat járt be eddig, az előző fordulóban ugyan már összejött egy döntetlen, ez azonban öt vereség után továbbra is édeskevés, ráadásul megszokott betonbiztos védekezésnek nyoma sincs, már 14-szer rezdült meg a zalai háló.

Győri ETO – Zalaegerszeg 18 óra (Sport M)

Győr, ETO Park, Vezeti: Bognár Tamás

Csertői Aurél, a vendéglátók trénere azt a maximális koncentráltságot és fegyelmezettséget várja övéitől, mint az eddigi fordulókban: „Tudjuk, hogy a Zalaegerszeg jobb csapat annál, mint ahogyan a táblázaton elfoglalt helyezése mutatja, tavaly óta nyilván nem felejtettek el focizni. A Vasas ellen irreális talajon jó iramú meccset játszottak. Mi kellő magabiztossággal készülünk ellenük, azon vagyunk, hogy folytassuk a sorozatunkat.”

Csank János, a kék-fehérek vezetőedzője a futball szépségében, azaz a kiszámíthatatlanságban bízik: „A két jó eredményből a kevésbé jó is megfelelne, bízunk benne, hogy ezt tudjuk hozni. A kánikula miatt nagy munka vár majd mindkét csapatra. Azt látom, hogy a harci kedvvel nincs probléma a csapatomnál.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik