Foci

Magyar rangadó lesz az Európa Ligában

A Juhász Rolandot foglalkoztató Anderlecht és a Szabics Imrét a sorok közt tudó Sturm Graz egy csoportba került az EL-ben.

Ahogyan azt már megszokhattuk, Gianni Infantino, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) főtitkára vezette le a sorsolást és rögvest kijelentette, hogy a szövetség teljes mértékben ellenzi a bundázást.

Mint ismert, a nemzetközi kupaporondot sem kerülte el a botrány, mivel a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) a héten eltiltotta a bajnok Fenerbahcét a Bajnokok Ligája főtáblájától, helyette a Trabzonspor indul a BL-ben. Ez az Athletic Bilbao dolgát könnyítette meg az Európa Liga playoff-körében – a spanyolok 0-0-át játszottak hazai pályán a törökökkel, a visszavágóra azonban már nem került sor. A Fenerbahce egyébként beadta az óvását, ezt elutasították.

A kalapok
1-es kalap: Tottenham, PSV Eindhoven, Atlético Madrid, Sporting, Braga, Schalke, Dinamo Kijev, Paris Saint-Germain, Köbenhavn, Alkmaar, Anderlecht, Twente
2-es kalap: Fulham, Besiktas, Hapoel Tel-Aviv, Metalist Harkiv, Standard Liége, Rubin Kazany, Club Brugge, AEK Athén, Steaua Bukarest, Udinese, Atletico Bilbao, Lazio
3-as kalap: Salzburg, Maccabi Haifa, Zürich, Odense, Lokomotiv Moszkva, PAOK, Birmingham City, Stoke City, Stade Rennais, Austria Wien, Rapid Bukarest, Hannover
4-es kalap: Vorksla Poltava, Wisla Kraków, Vaslui, Sion, Sturm Graz, Maccabi Tel-Aviv, Slovan Bratislava, Legia Warszawa, Maribor, AEK Larnaca, Malmö, Shamrock Rovers

Vanczák Vilmos csapatának, a Sionnak is lesz még egy különmeccse, a svájci gárda ugyanis a Celtic szerint vétett a FIFA átigazolási szabályai ellen, így óvást nyújtottak be a skót szempontból vesztes párharc kapcsán.

Ahogyan csütörtökön a BL esetében, úgy ma is az első kalap csapataival kezdődött a sorsolás, majd következtek a második, harmadik és negyedik helyre besorolt együttesek.

Az élet aztán úgy hozta, hogy két magyar érdekeltségű együttes, az Anderlecht (Juhász Roland) és a Sturm Graz (Szabics Imre) is egy csoportba került, nevezetesen az L-be.  Vanczákék – ha indulhatnak – talán a legerősebb négyesbe kerültek, a Sion ellenfele ugyanis a sorozat első kiírásának győztese (2009-10), a spanyol Atlético Madrid, az olasz Udinese és a francia Stade de Rennes lesz. A Somogyi Csabát foglalkoztató Fulham a holland Twentével, a dán Odensével és a lengyel Wislaw Krakówal került össze.

A Tottenham, Rubin Kazany, PAOK Szaloniki, Shamrock Rovers, illetve a Sporting, Lazio, Zürich, Vaslui négyes tűnik kiegyenlítettnek, bár utóbbi esetében a román gárda kissé kilóg a sorból. Igazi ínyencségnek tűnik még a Dinamo Kijev, Besiktas, Stoke City és Maccabi Tel-Aviv alkotta kvartett.

Sokan a Paris Saint-Germain szereplésére kíváncsiak, a franciák pedig minden bizonnyal be fognak jutni az egyenes kieséses szakaszba, nekik majd ott jöhet az igazi erőfelmérő.

Az Európa Liga csoportbeosztása

A csoport: Tottenham Hotspur (angol), Rubin Kazany (orosz), PAOK (görög), Shamrock Rovers (észak-ír)

B csoport: Köbenhavn (dán), Standard Liége (belga), Hannover (német), Vorskla Polkava (ukrán)

C csoport: PSV Eindhoven (holland), Hapoal Tel-Aviv (izraeli), Rapid Bukarest (román), Legia Warszawa (lengyel)

D csoport: Sporting (portugál), Lazio (olasz), Zürich (svájci), Vaslui (román)

E csoport: Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török), Stoke City (angol), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

F csoport: Paris Saint-Germain (francia), Athletic Bilbao (spanyol), Salzburg (osztrák), Slovan Bratislava (szlovák)

G csoport: AZ Alkmaar (holland), Metalist Harkiv (ukrán), Austria Wien (osztrák), Malmö (svéd)

H csoport: Braga (portugál), Club Brugge (belga), Birmingham City (angol), Maribor (szlovén)

I csoport: Atlético Madrid (spanyol), Udinese (olasz), Stade de Rennes (francia), Sion (svájci)

J csoport: Schalke (német), Steaua Bukarest (román), Maccabi Haifa (izraeli), AEK Larnaca (ciprusi)

K csoport: Twente (holland), Fulham (angol), Odense (dán), Wisla Kraków (lengyel)

L csoport: Anderlecht (belga), AEK Athén (görög), Lokomotiv Moszkva (orosz), Sturm Graz (osztrák)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik