Foci

Kiütötte a Győr a nyeretlen Zetét

Folytatja menetelését az eddig 100 százalékos ETO az OTP Bank Ligában, a hetedik meccsét is megnyerte Csertői Aurél csapata.

Két szélsőséges teljesítményt nyújtó csapat összecsapása indította el az OTP Bank Liga hetedik fordulóját. Az ETO parádésan kezdte a szezont, míg a ZTE pocsékül, még nem nyert találkozót.

Hasonló volt a leosztás kicsiben is, a győri 90 perc során. Völgyi Dániel már a 17. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, igaz, szerencsével pattant elé a labda egy szögletrúgást követően. Persze köszönte a lehetőséget és máris 1-0 volt Csertői Aurél csapatának.

Addig és azt követően is a zöld-fehéreknek volt több lehetősége, és a fölény újabb 17 perc múlva, a 34. minutumban ért újabb góllá: a sors fintora, hogy ezúttal is egy rosszul eltalált lövés után született gól, Alekszidze lőtt a kapuba akaratlanul (2-0).

Az ETO akár már az első félidő végén eldönthette volna a mérkőzést, Jahic nagy bravúrja azonban még életben tartotta a vendégek pontszerzési reményeit. Ezek a remények pedig új erőre kaphattak a második játékrész elején, amikor a győri védők nem tudtak tisztázni egy beívelésnél, Tököli Attila pedig közelről megszerezte első gólját a Zalaegerszeg színeiben (2-1).

A hazaiak a szépítés után is veszélyesebben játszottak, a meccs utolsó negyedében pedig gyakorlatilag kiütötték ellenfelüket. A kétgólos különbséget Babic állította vissza egy távolról, váratlanul ráküldött lövéssel, hatalmas gól lett belőle (3-1).

Nem sokkal később Völgyi szerezte meg a második gólját, miután egy szép csellel lerázta a védőjét, a Zete kapusa pedig már nem tudta hárítani a nagyjából 10 méterről leadott lövést (4-1).

Újabb pár perc elteltével a csereként beállt Ahjupera megadta a kegyelemdöfést, a hazai játékos a kapus átemelésével beállította az 5-1-es végeredményt. A végén még a szintén csereként pályára lépő Balázs megkapta a második sárga lapját, a Zalaegerszeg tíz emberrel fejezte be a találkozót, de valószínűleg ez volt a legkisebb bajuk…

A Győr hét meccsből hetet nyert a bajnokságban, Csertői Aurél együttese ebben a szezonban most először tudott egy gólosnál nagyobb különbséggel diadalmaskodni. Csank Jánosnak továbbra is főhet a feje, csapata egyetlen pontot kapart össze eddig, ezzel a ZTE sereghajtó maradt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló
Győri ETO FC-ZTE FC 5-1 (2-0)
Győr, 4000 néző, Vezette.: Bognár
Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér, Völgyi – Koltai, Ji-Paraná (Tokody, 85.), Pilibaitis – Trajkovic, Aleksidze (Ahjupera, 75.), Dinjar (Dudás, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge., Turcsik – Szalai (Horváth A., 65.), Kamber, Kovács Gá. (Delic, 70.), Bujor (Balázs, a szünetben) – Meyé, Tököli. Vezetőedző: Csank János
Gólszerzők: Völgyi (17., 74.), Aleksidze (34.), Babic (66.), Ahjupera (76.), illetve Tököli (48.)
Sárga lap: Ahjupera (76.), illetve Tököli (31.), Balázs (73.)
Piros lap: Balázs (91.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik