Foci

Futács Márkó a Portsmouth csapatához igazolt

Az angol másodosztályban szereplő együtteshez szeződött az U21-es válogatott magyar támadó, méghozzá egy plusz két évre.

“A szakvezetés bízik az ilyen típusú csatárokban, mint amilyen én is vagyok, Dave Kitson is hozzám hasonló felépítésű támadó” – nyilatkozta Futács Márkó.

“Egyébként is érzem a bizalmat, a menedzser hangoztatta is, hogy szeretné, ha mihamarább beépülnék a csapatba, de a játékosok is kedvesen fogadtak. Nyilván mostantól még nyíltabb lesz a kommunikáció, hiszen az elmúlt napokban csak egy tesztelésen lévő srác voltam, ám immár teljes értékű tagja vagyok a Portsmouthnak. Nagy élmény lesz például együtt futballozni Kanuval, akit szimplán Kingnek szólít itt mindenki.”

Futács szabadon igazolható volt, ugyanis korábbi klubjával, a német Werder Bremennel közös megegyezéssel szerződést bontott.

“Sokat hallottam a Championshipről, hogy ez talán a legkíméletlenebb bajnokság Európában, rengeteg a meccs, gyilkos az iram, agresszív a játék, de állok elébe, hiszen a testi adottságaimat tekintve ez a stílus feküdhet nekem. Sajnos mostanában nem voltam játékban, ezért nem is jöhetnének jobbkor az U21-es válogatott Eb-selejtezők. Jelezte is az edző, hogy adjak ki magamból mindent, mert két mérkőzéssel a lábamban könnyebb lesz felvenni az angol ritmust” – tette hozzá Futács.

„A Portsmouth szakmai stábja az utánpótlás-válogatott meccseken figyelt fel Márkó játékára, ezért is kezdeményezte a három napos tesztelést, amely után szerződést ajánlott a klub – az egy plusz két éves megállapodást csütörtökön írtuk alá. Véleményem szerint a Championship jó választás a csatár számára, fekszik majd neki ez a stílus, persze kell idő, hogy játékba lendüljön, mert meccshiánya van.

Éppen ezért jól jönnek az U21-es Eb-selejtezők, mert ott meccsterhelést kaphat. Az angoloknak az tetszik különösen Márkóban, hogy bár magas, kiváló a technikai tudása és labdabiztos is – ezek a tulajdonságok pedig sokat érnek az angol másodosztályban” – értékelte az átigazolást Vladan Filipovic, a játékos menedzsere.

A Portsmouth jelenleg a bajnokság 11. helyén tanyázik, négy meccsen megszerzett öt pontjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik