Foci

Adebayor visszatér Londonba

A Tottenham Hotspur a jelenleg zajló szezon végéig kölcsönbe megszerezte Emmanuel Adebayort, a Manchester City togói labdarúgóját.

Már egy jó ideje sejteni lehetett, hogy az afrikai támadó a Tottenham Hotspurnél köt ki, a szigetországi média ugyanis a múlt héten már bedobta a pletykát a köztudatba. “A Tottenham csapata nagy örömmel jelenti be, hogy a szezon erejéig kölcsönben megszerezte Emmanuel Adebayort” – áll a klub hivatalos honlapján a kommüniké.

Arról ugyanakkor nem szólnak a híresztelések mennyibe is “fáj” a Spursnek a togói játéka. Az angolok a múlt héten azt pedzegették, hogy a londoniak most 2 millió fontot fizetnek a Manchester Citynek, amennyiben elégedettek a csatár teljesítményével, úgy jövő nyáron további 12 millió cserélhet gazdát.

A 27 éves Emmanuel Adebayort azért küldte el Manchesterből Roberto Mancini vezetőedző, mert a támadók között Segio Agüero, Mario Balotelli, Carlos Tévez és Edin Dzeko mögött szerepelt a tréner elképzeléseiben, igaz az olasz már az előző idényben sem számolt vele, így a szezon második felét kölcsönben a Real Madridnál töltötte.

A Metzben nevelkedő, majd profi pályafutását is ott kezdő togói játszott a Monacóban, majd a Tottenham városi riválisánál, az Arsenalnál is, mielőtt 2009-ben nagy csinnadratta közepette a Cityhez szerződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik