Foci

Szélsőkkel újít be a Juve

Több új játékos is érkezhet a torinói futballcsapathoz az átigazolási időszak utolsó napjaiban, Emanuele Giaccherini már orvosi vizsgálaton tartózkodik.

Már csak pár nap van hátra az átigazolási időszak végétől, de ahogy azt megszokhattuk, ilyenkor kezdenek igazán felpörögni az események. A Juventusnál legalábbis biztosan nem pihennek, a hírek szerint több új játékos (elsősorban szélső középpályások) érkezése várható az olasz rekordbajnokhoz.

Emanuele Giaccherini leigazolása gyakorlatilag már tényként kezelhető, a Cesenától érkező szélső a Juve bejelentése alapján már az orvosi vizsgálatokon tartózkodik Torinóban. A középpálya szélein viszont nem állnak túl jól a Zebrák, Milos Krasic és Simone Pepe mellett az előszezonban csak a fiatal Cristian Pasquato érezhette otthon magát ezen a poszton, a tavaly érkező, folyamatosan sérülésekkel bajlódó Jorge Martinez pedig Giaccheriniért cserébe szinte biztosan a Cesenához kerül kölcsön.

Sőt, elképzelhető, hogy Pepe távozik a klubtól, és a Zenitbe igazol, így tovább csökkenének az opciók, pedig az Antonio Conte által preferált taktika a hatékony szélsőjátékon is alapszik. Nem véletlen, hogy a Juve a jelek szerint nem elégszik meg a 26 éves Giaccherini szerződtetésével, minden bizonnyal érkezik a 23 éves paraguayi válogatott Marcelo Alejandro Estigarribia is, aki a Le Mans futballistája, de az előző idényt kölcsönben a Newell’s Old Boys csapatánál töltötte. A hírek szerint a Copa Americán jó teljesítményt nyújtó balszélső már meg is érkezett Torinóba.

Itt azonban még nem biztos, hogy véget ér a bevásárlás, a Chelsea-nél szereplő Florent Malouda is a Juve sportigazgatójának, Giuseppe Marottának a kivánságlistáján található. A fekete-fehérek emellett még egy középső védővel is beújítanának, az itt felmerült nevek között Diego Lugano (Fenerbahce), Bruno Alves (Zenit) és Alex (Chelsea) is megtalálható.

A Juventus a Serie A első fordulójában vasárnap az Udinese otthonába látogatna, de könnyen lehet, hogy az esetleges sztrájk miatt elmarad a nyitókör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik