Foci

Az Arsenal fordított az Udinese ellen

Az olaszok ráijesztettek Arséne Wenger csapatára, de az Arsenal végül 2-1-re nyert idegenben, és bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A BL-selejtezők utolsó körének talán legjobban várt találkozóját rendezték Udinében, ahol a nyáron Cesc Fabregast és Samir Nasrit is elvesztő Arsenal a hazai 1-0-s siker után próbálhatta kiharcolni a csoportkörbe kerülést a tavalyi alapcsapatából Alexis Sánchezt, Gökhan Inlert és Cristián Zapatát is eladó hazaiak ellen. Az angol bajnokság negyedik helyezettjét előzetesen jóval esélyesebbnek tartották az olasz negyediknél, de a múlt heti mérkőzés már jelezte, hogy bizony Arséne Wenger csapatának keményen kell küzdenie a továbbjutás kiharcolásáért.

A visszavágó is nagy iramban kezdődött, élvezetes mérkőzést vívott egymással a két csapat. A londoniaknál elsősorban Robin van Persie, Theo Walcott és Gervinho volt felelős a gólszerzésért, a hazaiak pedig Antonio Di Natale jó formájában bízhattak a kapu előtt. A legutóbbi két olasz bajnokság gólkirálya hamar meg is zörgette a hálót – igaz, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, jogosan.

Az Arsenal többet birtokolta a labdát, de hatalmas gólhelyzet mindkét oldalon adódott. Az olaszok részéről Di Natale egy beadás után közelről a kapufát is eltalálta, míg az Ágyúsoknál Gervinho passza után Walcott a kapuval szemben állva tüzelt, a labda azonban elakadt Samir Handanovicban, csakúgy, mint Van Persie ismétlése.

A 39. percben aztán a hazaiak ledolgozták hátrányukat, miután egy középre ívelés után Di Natale nagyszerűen ívelt fejese a bal kapufáról a gólvonal mögé pattant (1-0).

Di Natale góljánál még reménykedtek az olaszok:

A vendégek számára megnyugtató lett volna egy idegenbeli gól, és ez a második félidőben meg is érkezett: Gervinho a bal oldalról indult befelé, az alapvonalhoz közeledve középre passzolt, az üresen maradó Van Persie pedig közelről a hálóba lőtt (1-1).

Van Persie ezt nem hibázta el:

Ekkor már két újabb gól kellett volna az Udinesének a továbbjutáshoz, és az első hamar meg is lehetett volna, ugyanis egy szöglet után a játékvezető büntetőt ítélt az olaszok javára. A labda mögé Di Natale állt, félmagasan a kapu jobb oldalára célzott, Wojciech Szczesny azonban bravúrosan védte a tizenegyest.

A kimaradt tizenegyes:

A 69. percben eldőlni látszott a párharc sorsa, Walcott indulhatott meg a hazai kapu felé, majd Handanovic mellett a jobb alsó sarokba lőtte az Arsenal vezető gólját (1-2).

Walcott találata, innen már nem volt visszaút a hazaiaknak:

Az angolok ezután már a kezükben tartották a mérkőzést, számukra tökéletesen megfelelt ez az eredmény, Francesco Guidolin csapatának pedig már nem volt ereje próbálkoznia a szinte lehetetlennel. Több gól már nem született, az Arsenal a Bajnokok Ligája főtáblásaként várhatja a csütörtöki sorsolást, az Udinese pedig az Európa Ligában folytathatja.

Az azonos időben rendezett további három BL-selejtezőről itt olvashat, a korábban véget ért Rubin Kazany-Olympique Lyon összecsapásról szóló tudósításunkat pedig ide kattintva érheti el!

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 4. forduló, visszavágó
Udinese-Arsenal 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Di Natale (39.) illetve Van Persie (55.), Walcott (69.)
Továbbjutott az Arsenal, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik