Foci

A Lyon is a BL főtábláján

A francia bronzérmesnek az orosz Rubin Kazany ellen sikerült megtartania hazai pályán kiharcolt előnyét a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A múlt héten rendezett “odavágón” a Lyon hamar hátrányba került a Rubin Kazany ellen, de a franciák fordítani tudtak, így 3-1-es előnyük birtokában utazhattak Oroszországba.

A hazaiaknak két gólra lett volna szükségük a BL-csoportkörébe jutáshoz (miközben persze a Lyon nem talál be), de az első félidőben ennek ellenére sok esemény nem történt, a Rubin szurkolói meglehetősen csalódottak lehettek.

A második játékrész már eseménydúsabb volt, a 77. percben pedig szinte felrobbant a stadion, amikor Natcho egy kapáslövéssel megszerezte a vezetést az oroszoknak.

Az orosz bronzérmes vezető találata:

Ekkor már csak egy gól kellett volna a kazanyiak továbbjutásához, a Lyon azonban tíz perccel később lehűtötte a kedélyeket, egy szöglet után Bakary Kone befejelte az egyenlítő találatot.

A Lyon egyenlítő találata:

Mivel több gól már nem esett, az Olympique Lyon 4-2-es összesítéssel sorozatban tizenkettedik alkalommal a Bajnokok Ligája főtáblájára került, így várhatják a csoportkör csütörtöki sorsolását.

Eredmény – BL-selejtező
Rubin Kazany – Olympique Lyon 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Natcho (77.) illetve Bakary Kone (87.)
Továbbjutott a Lyon, 4-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik