Foci

Megkezdte a vb-menetelést az utcai futballválogatottunk

Párizsban zajlik a 9. Homless World Cup, amelyen a magyar utcai futballválogatott is részt vesz.

Az Oltalom Sportegyesület szervezésében nyolc játékos és két kísérő képviseli a magyar futballt a rendezvényen, ahol 64 ország labdarúgói mérik össze tudásukat.

A féléves felkészülés és az utazási költség magyar, illetve amerikai magánszemélyek támogatásából valósult meg, mivel 2011-ben, – a futball-világbajnokságra minden évben csapatot delegáló –  Oltalom Sportegyesület állami támogatást nem kapott.

Az augusztus 21-én rajtolt világbajnokságon már öt mérkőzést maga mögött tudhat a Kovács József Pál, Nagy Péter, Balogh Gyula, Tóth István, Rostás István, Gorge Antonio Bezjian, Navid Aghazadeh, Csomos Imre összeállítású magyar csapat: az első fordulóban az orosz együttestől szenvedett 12-2-es vereséget, majd a horvátoktól is kikapott a válogatott, igaz ez már szorosabb összecsapás volt: 7-5 lett a vége.

A magyar csapat reménytkeltő győzelmet aratott a finnek fölött (9-2), majd a spanyolok ellen is (10-1), de a zárókörben jött a hidegzuhany: 12-0-ás vereség Chilétől.

Ezzel az eredménysorral a magyar válogatott csoportjának negyedik helyén végzett. A második csoportkörre a csapat az E-jelű hatosba került a kanadai, a francia, a görög, a hongkongi és a svéd válogatott mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik