Foci

Fülöp bemutatkozott, Gyepes gólt lőtt, Buzsákyék kiestek

Az angol Ligakupa-fordulóban a WBA kapuját Fülöp Márton védte, a Cardiff védője gólt fejelt, míg a QPR-t harmadik ligás csapat verte ki.

Felemásan sikeredett az angol Ligakupa keddi játéknapja a magyar érdekeltségű csapatok számára. A legnagyobb sikerélménye Fülöp Mártonnak lehet, aki a West Bromwich Albion együttesének kezdőcsapatában kapott helyet.

A birminghamiek magabiztosan győztek a Bournemouth otthonában, Fortuné két gólt szerzett a négyből. Gera Zoltán sérült, még nem kaphatott szerepet ezen a találkozón.

A Queens Park Rangers a következő összeállításban lépett pályára otthonában a Rochdale ellen: Murphy – Orr, Taarabt, Bothroyd, Perone, Connolly, Ephraim, Shittu, Andrade, Cook, Rowlands. Ebből az látszik, hogy Buzsáky Ákos hiába adott gólpasszt a hétvégi, Everton elleni Premier League-találkozón, nem kapott szerepet a kezdőben, és később sem.

A QPR egyébiránt a magyar középpályás nélkül kínos vereséget szenvedett, a vége 0-2, a harmadosztályú csapat ellen.

A Cardiff City a Huddersfield ellen lépett pályára, és a gyepre futó kezdőben ott volt Gyepes Gábor is. Sőt, ha már ott volt, ő szerezte csapata első gólját a 16. percben. Egy perc múlva már kettő volt a walesiek előnye, de a vendégek a második félidőben fordítani tudtak. A Cardiff a legvégén megmenekült, jöhet a hosszabbítás, ahol Cowie és Conway is betalált, így a Cardiff ment tovább.

Ami az élvonalbeli csapatokat illeti: a Norwich hatalmas pofont kapott a Milton Keynes Donstól, 4-0-ra nyertek a harmadosztályú vendégek. Az Aston Villa nagy nehezen gyűrte le a Hereford Unitedet a 80. és a 88. percben szerzett gólokkal.

Wolverhampton Wanderers a Northampton otthonában aratott fölényes sikert, míg a Sunderland Wes Brownnal és Asamoah Gyannal a soraiban (igaz, a ghánai csak a hosszabbításban állt be) alulmaradt a másodosztály újoncaként szárnyaló, a Gustavo Poyet által irányított Brighton and Hove Albionnal szemben.

Eredmények – Angol Ligakupa
Cardiff City – Huddersfield Town 5-3 – hosszabbítás után
Aston Villa – Hereford 2-0
Crystal Palace – Crawley 2-0
Bournemouth – West Bromvich Albion 1-4
Brighton and Hove – Sunderland 1-0 – hosszabbítás után
Bristol Rovers – Watford 1-1 (11-esekkel továbbment a Bristol)
Burnley – Barnet 3-2 – hosszabbítás után
Bury – Leicester City 2-4
Charlton – Reading 2-1
Doncaster – Leeds United 1-2
Milwall – Morecambe 2-0
Northampton – Wolverhampton 0-4
Norwich – Milton Keynes Dons 0-4
Queen Park Rangers – Rochdale 0-2
Shrewsbury Town – Swansea 3-1
Wycombe – Nottingham Forest 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik