Foci

Eto’o Dzsudzsák csapattársa lett

Az Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatához igazolt a világ egyik legjobb támadója, a kameruni Samuel Eto'o.

Ennek már fele sem tréfa. Akik Dzsudzsák Balázs szerződése után fanyalogtak, és pénzről, kísértésről beszéltek, talán valamelyest elcsendesednek. Ugyanis már igazi klasszisok sem tartják cikinek az orosz bajnokságot, és az is világosnak tűnik, az Anzsi valóban nagycsapattá akar válni.

Azok után, hogy a Chelsea-től érkezett Jurij Zsirkov, újabb, még nagyobb világsztár érkezését jelentette be kedden az orosz dúsgazdag csapat hivatalos weboldala.

Az Internazionale együttesét hagyta ott a kameruni Samuel Eto’o, hogy a dagesztáni klub sikereit tartsa szem előtt az elkövetkezendőkben.

A napokban már sejteni lehetett, hogy az üzlet megköttetett a két együttes vezetősége között, hiszen Eto’o kimaradt a vasárnap az Olympiakosszal játszó olaszok keretéből. Az afrikai támadó szerdán vesz részt egy orvosi vizsgálaton, és akkor írja alá hároméves kontraktusát az Anzsihoz.

Büszkén hirdetik, megérkezett:

Szulejman Kerimov, a Mahacskala tulajdonosa eleinte 24 millió eurót akart adni a támadóért, az Inter 30-ban gondolkodott. Hogy miben egyeztek meg végül, nem tudni. Az biztos, hogy Eto’o sem jár rosszul, évente majdnem 20 millió eurót, egyesek szerint még többet keres majd.

Ezzel a legjobban fizetett focista lesz a világon, ugyanis Cristiano Ronaldo évente 17,4 millió dollárt, míg Lionel Messi 15,2 millió dollárt keres.

Korábban arról is szóltak hírek, hogy az Anzsi Dani Alvest, a Barcelona klasszisát is megvenné, érte 40 milliót sem sajnálnának.

A csapat egyébként a hétvégén 2-1-re legyőzte a Dinamo Moszkvát, Dzsudzsák 78 percet játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik