Foci

A jövő angol csapata épül Manchesterben?

Angliában mindenki a Manchester United fiatal játékosainak csodájára jár a Tottenham ellen aratott magabiztos sikert követően.

A gárda skót szakembere, Sir Alex Ferguson nagyon fiatal, mindössze 23,1 éves átlagéletkorral bíró gárdát küldött a pályára hétfőn este a Tottenham ellen, mely nem volt híján angol játékosoknak sem.

A még csak 19 esztendős Phil Jones a védelemben, a második ikszet nemrég betöltő Danny Welbeck pedig Wayne Rooney (25) mellett a támadósorban jutott szerephez, de Chris Smalling (21), Jonny Evans (23) és Tom Cleverly (22) sem tartozik az öregek közé. A legidősebb hazai játékos a kezdőben a nyáron szerződtetett Ashley Young volt a maga 26 életévével. A végeredmény ismert: egy pazar második félidő után megérdemelten nyertek a Vörös Ördögök.

Sokan a szigetországban már a kilencvenes évek manchesteri aranygenerációjára asszociálnak a mostani csapat láttán, akkor olyan nevek kezdtek el feltűnni az Old Traffordon, mint David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes, vagy épp a Neville testvérek, Gary és Phil, ők pedig hosszú éveken át az angol labdarúgás meghatározó alakjai voltak. Hasonló véleményen van Sir Alex is, aki mind a két társaság létrejöttében vastagon benne volt.

„Nagyon örülök annak, hogy a második legfiatalabb csapatunkkal álltunk ki a Premier League-ben, mert ez is jelzi, hogy bízunk a tehetségekben. A szurkolóink is díjazzák ezt, erről szól ez a klub. Ezek a mostani srácok fantasztikusan játszanak, egyszerűen helyet követelnek maguknak a csapatban. A csapatépítési struktúránk továbbra is rendíthetetlen” – mondta a skót a hétfői siker után.

A United eddig mindössze egyszer küldött fel fiatalabb csapatot PL-mérkőzésre, 1995. szeptember 16-án a Bolton Wanderers ellen a Schmeichel, Parker, P. Neville, Bruce, Pallister, Sharpe, Butt, Cooke, Beckham, Scholes, Giggs kezdő tizenegy futott ki a gyepre, melynek átlagéletkora 22 év és hat hónap volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik