Foci

Wengert megint eltiltották

Újabb kétmeccses eltiltást kapott Arséne Wenger. Az Arsenal edzője megszegte a korábbi büntetésével járó korlátozásokat a múlt heti BL-selejtezőn.

Wenger az Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezőn csak a VIP-szektorban tartózkodhatott, mert még az előző idényben egymeccses eltiltást kapott, a Barcelona elleni vesztes nyolcaddöntő után élesen kritizálta a visszavágó játékvezetőjét.

A szakember Boro Primorac közbenjárásával küldözgetett sms-üzeneteket a kispadon tartózkodó Pat Rice-nak a múlt héten, ezzel az UEFA szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

“Az UEFA fegyelmi szabályzata kimondja, hogy az eltiltott vezetőedző semmilyen formában nem kommunikálhat csapatával a mérkőzés alatt” – áll az európai szövetség közleményében. Ráadásul az UEFA illetékesei a félidőben figyelmeztették Wengert.

A 61 esztendős szakvezető múlt kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, szerinte az előírások szerint cselekedett. Az ítélet nem jogerős, a londoni klub fellebbezést fontolgat.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik