Foci

Mourinho nem kér bocsánatot, inkább támad

A portugál edző állítása szerint ő nem hibázott. A Barcelona edzője csúnyán megsértette csapatát és ő csak a Real Madridot védte.

Aki arra számított, hogy José Mourinho megbánta volna a múlt szerdai spanyol Szuperkupa-visszavágón bemutatott magánszámát – megpróbálta kinyomni a Barcelona másodedzője, Tito Vilanova jobb szemét -, az súlyosan téved. Az meg még súlyosabban, aki arra számítana, hogy a konok tréner bocsánatot kérne megbocsáthatatlan tettéért.

Marcelo szabálytalansága és ami utána történt:

Mourinho Eladio Paramésen – szóvivőjén, mert neki az is van – keresztül szólalt meg, és természetesen azonnal átment támadásba.

„Nincs mit megbánnom, amit tetem, csak a pillanat hevében elkövetett reakció volt arra, amit az ellenfél szakvezetői műveltek. Guardiola folyamatosan provokált bennünket, Vilanova pedig odajött a kispadunkhoz, és sértegetett” – állítja Mourinho.

Az a bizonyos sértegetés állítólag így hangzott: „Sois una banda de hijos de puta!” – ami magyarra körülbelül így fordítható: „Ku..ák fiainak a bandája vagytok!”

Mourinho – szóvivőjén keresztül – hangsúlyozta: sohasem fogja engedni, hogy gyalázzák a világ legnagyobb klubját, s a jövőben sem fog meghátrálni efféle provokáció előtt. „A Barcelonát mindenki védelmezi, mi pedig (mármint a Madrid – a szerk.) közutálat tárgya vagyunk. Ez nem mehet így tovább.”

A portugál citálta azt a kilenc évvel ezelőtti esetet, amikor a Nou Campban disznófejet dobtak a barcelonai drukkerek a gyepre Luis Figo első vendégszereplése alkalmából Madrid-mezben.

Mourinho azt állítja, a madridi szurkolótábor 90 százaléka mögötte áll, és támogatja a cselekedeteit. Ennek némiképp ellentmondani látszik az a felmérés, amit a madridi El Mundo internetes portálja folytatott a mérkőzés másnapján, s amelyben a szurkolók 87 százaléka elítélte a portugál tetteit.

Mourinho magyarázkodásával az a baj, hogy azt egyetlen tévéfelvétel sem támasztja alá, míg az ő szemkinyomós mutatványát megörökítették a kamerák. Továbbá Guardiola és Vilanova állítólagos beszólása már csak azután hangzott el, hogy Marcelo brutálisan letarolta Cesc Fábregast, amiért ki is állították a Real balhátvédjét.

Spanyolországban egyébként sokan aggódnak amiatt, hogy az elmúlt kilenc hónap Real-Barcelona meccsein történtek miatt megromlik a viszony a világ- és Európa-bajnok válogatott barcelonai és madridi játékosai között, s erre rámehet a földkerekség legjobb nemzeti tizenegyének eredményessége.

A viszony egyébként már meg is romlott, és ezért szinte egyöntetűen Mourinhót teszik felelősség a sajtóban mondván, hogy a Madrid játékosainak kirívó durvaságai edzői utasításra történnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik