Foci

Fiataljai vezették győzelemre a Manchestert

A Manchester United együttese hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspurt a Premier League második fordulójában.

Nem indult túl jó előjelekkel a mérkőzés a Tottenham Hotspur szempontjából, amellett, hogy a Chelsea által kitartóan csábított Luka Modricot nélkülöznie kellett Harry Redknappnek, a londoniak a legutóbbi 24 találkozón nem tudták legyőzni a Manchester Unitedet (húsz zakó a bajnokságban, kettő-kettő az FA-kupában és a Ligakupában). Az már csak hab volt a tortán, hogy a címvédő otthonában legutóbb 22 esztendeje, 1989 decemberében tudott nyerni a Spurs.

A hétfő esti találkának pörgősen vágtak neki a csapatok, majd a 8. percben fel is jegyezhettük az első nagyobb helyzetet, Tom Cleverley egy életerős bombával kínálta meg Brad Friedelt, a veterán kapus bravúrral védett. A túloldalon fiatal kollégáját, David de Geát sem hagyták lábat lógatni a vendégek, ám a két portás becsülettel állta a sarat, így gól nélkül, némi hazai mezőnyfölénnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második felvonás eleje egyértelműen a Vörös Ördögöké volt, majd a 61. percben a vezetés is összejött, a fiatalok villantak: a mindössze 22 esztendős Cleverley tekert középre a jobb oldalról, nála két évvel fiatalabb honfitársa, Danny Welbeck pedig a hálóba csúsztatott (1-0).

Welbeck találata:



szólj hozzá: Ma1-0To[MATCHHIGHLIGHT.COM]

A folytatásban is nyomás alatt tartotta a vendégkaput a United, ennek következménye pedig egy újabb gól lett, ráadásul milyen! Egy szép akció végén Welbeck tette középre a labdát sarokkal, a tizenhatoson belülre érkező Anderson pedig magabiztosan passzolt a hálóba (2-0).

Welbeck Anderson góljánál is főszereplő volt:



szólj hozzá: Ma2-0To[MATCHHIGHLIGHT.COM]

Sir Alex Ferguson aztán az utolsó tíz perc kezdetén hármat is cserélt, hogy frissítsen a csapatán, majd övéi Wayne Rooney fejesével (3-0) tették fel a koronát hétfő esti teljesítményükre és tartották otthon a három pontot. A Tottenhamnek így továbbra is várnia kell arra, hogy némi babér teremjen számára az Old Traffordon.

Eredmény – Premier League, 2. forduló
Manchester United – Tottenham Hotspur 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Welbeck (61.), Anderson (76.), Rooney (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik