Foci

NB 1, 6. forduló, beharangozó 2.0

Két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga vasárnap, az Újpest a Diósgyőrt, a Ferencváros a Haladást fogadja.

A két nagymúltú fővárosi klubnak egyaránt zaklatott a közelmúltja, az amúgy is gondokkal teli Újpestnél a múlt héten cserélték le Mészöly Gézát Zoran Spisljakra, akivel a lilák meg is szerezték idei első bajnoki pontjukat.

A Megyeri útra most az a DVTK látogat, amely a múlt héten a Pápát győzte le, és egyre jobban illik rá a „stabil középcsapat” jelző.

Zoran Spisljak szerint van tartás az Újpestben. „A csapat Kaposváron megmutatta, hogy lelkileg erős. Most maximális figyelemre lesz szükség, olyan játékosok alkotják a Diósgyőrt, akik azonnal kihasználják, ha az ellenfél nem koncentrál”- mondta az újpesti tréner.

Kollégája, a debreceni Benczés Miklós óva inti csapatát attól, hogy az újpesti közelmúltból induljanak ki. „Magunkkal kell foglalkoznunk, és a győzelemmel, nem azzal, hogy az ellenfél hol áll a tabellán.”

Újpest – Diósgyőri VTK 16 ó (m1, ÉLŐ)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, Vezeti: Kovács J. Zoltán

A Ferencvárostól az előző forduló és a menetrendszerinti vereség után elköszönt Prukner László, a László Csabával folytatott eredménytelen tárgyalásokat követően a Haladás elleni hazai meccsen a megbízott vezetőedző Nagy Tamás, akinek többek között két fontos mondata volt. „Ezen a meccsen Végh László áll a kapuba. Olyan csapatnak kell a pályára lépnie, amely méltó a közönség szeretetére.”

A vendég szombathelyiek trénere, Aczél Zoltán abban bízik, hogy a ZTE elleni siker lendülete kitart az Üllői úton is.

FTC – Haladás Sopron Bank 18 ó
Budapest, Albert Stadion, Vezeti: Iványi Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik