Foci

Kétgólos előnyről kaptak ki Stieberék a Schalkétól

Már 2-0-ra is vezetett a Mainz, mégis kikapott a második félidőben négy gólt szerző Schalkétól a Bundesliga 3. fordulójában.

Stieber Zoltán kezdőként kapott helyett a forduló előtt listavezető Mainzban. A kupagyőztes gelsenkirchenieknél a legfőbb kérdés az volt, Raúl marad-e a kékek játékosa, de a mérkőzés előtt a Real Madrid egykori klasszisa leszögezte, kitölti szerződését a Schalkénál.

A sérülés miatt Szalai Ádámot nélkülöző Mainz már a kezdőrúgás után bekezdett: a 8. percben Stieber jobboldali szabadrúgása Ivanschitz-ot találta meg üresen, a támadó pedig közelről a kapuba pofozta a labdát. Négy percnek kellett eltelnie a következő hazai gólörömig: a 12. percben Allagui távoli bombájába Fahrmann kapus rosszul ért bele, és az érkező Elkin Soto elé paskolta a labdát. A kolumbiainak nem volt nehéz dolga, 11 méterről bevette a vendégek kapuját.

Már-már úgy tűnt örülhetnek a kékek, hogy csak két gólt kaptak, de a második játékrészben vérszemet kapott a Schalke, és átvették az irányítást: az 57. percben Raúl ugrott ki a leshatáron, centerezése üresen találta Huntelaart, a hollandnak pedig csak a hálóba kellett gurítania a játékszert.

A Mainz meccsének összefoglalója:

A lendület hajtotta előre a vendégeket, aminek az eredménye egyenlítés, majd később fordítás lett: előbb a 64. percben Farfán szögletéből Höwedes volt fejjel eredményes – ekkor már nem volt a pályán Stieber, edzője a 60. percben lehívta a középpályást -, majd a 82. percben szintén Farfán szöglete előzte meg a gólt, a beívelt labda legalább öt játékoson változtatott irányt, mire Matip elé került, a kameruninak pedig csak annyi dolga volt, hogy három méterről a hálóba bólintson.

A végső kegyelemdöfést Christian Fuchs adta meg: a 89. percben szabadrúgásból mattolta Müllert.

Vereségével a Mainz az első helyről a nyolcadikra csúszott vissza, míg a Schalke a dobogó legalsó fokát foglalja el.

A másik vasárnapi mérkőzésen az eddig hibátlan Hannover hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a feljutó Hertha BSC-vel. A berliniek egy vereséggel és két döntetlennel állnak a bajnokságban, míg a Hannover rosszabb gólkülönbsége miatt csak a második a tabellán a szintén hét ponttal álló Mönchengladbach mögött.

Eredmény-Bundesliga, 3. forduló
FSV Mainz – Schalke 04 2-4 (2-0)
gólok: Ivanschitz (8.), Soto (12.) illetve Huntelaar (57.), Höwedes (64.), Matip (82.),  Fuchs (89.)
Hannover – Hertha BSC 1-1 (1-0)
gólok: Pinto (33.), illetve Lasogga (83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik