Foci

Gólgazdag meccsen nyert a City

A Manchester City idegenben 3-2-re legyőzte a Bolton Wandererst, így két forduló után hibátlanul vezeti a Premier League tabelláját.

Meglehetősen eseménydúsra sikeredett a Manchester City boltoni vendégjátéka, igaz a 26. percig kellett várni az első gólig: David Silva 18 méterről lőtt kapura, de a labda éppen Jaaskelainen előtt pattant meg a földön, aki így nem tudta fogni, és a kezei mellett utat talált a hálóba a játékszer (0-1).

12 percet kellett várni az újabb City gólra, ekkor Mike Jones szöglete után Gareth Barry 20 méterről lőtte ki a bal felső sarkot (0-2). A második találatra azonban rögtön érkezett a válasz: Petrov lépett meg a balszélen, középre adása Klasnicot találta meg, aki kapásból, laposan vette be Hart kapuját (1-2).

A szünetről kiérkező Bolton játékosok szinte még labdához sem értek, amikor Dzeko sokkolta a Wanderers híveit: a 47. percben Millner emelt a tizenhatoson belülre, a bosnyák támadó átvette a labdát, majd kilőtte a jobb alsót (1-3).

Nem adta magát könnyen a Bolton, és továbbra is támadásban maradtak: a 63. percben a Wanderers ismét visszahozta a pontszerzés reményét, ugyanis Paul Robinson beívelt szabadrúgására Kevin Davies érkezett, a csatár pedig a bal alsóba fejelt (2-3).

A hazaiak hiába próbáltak még egy gólt begyötörni Hart kapujába, további találatok nem születtek, így jobb gólkülönbségének köszönhetően a Manchester City a Wolves előtt vezeti az angol bajnokságot.

A találkozó összefoglalója:

A játéknap másik két mérkőzésén egy döntetlen és egy hazai győzelem született. A Norwich már az első félidőben vezetést szerzett Ritchie De Laet fejese után, és úgy tűnt, a Stoke vesztesen hagyja el a pályát, ám a Kanárik saját maguknak tették nehézzé a második felvonást: előbb Leon Barnettet állította ki a játékvezető, majd az emberelőnybe kerülő Stoke az utolsó pillanatokban egyenlített: a 90. percben Kenwyne Jones vette be fejjel a hazai kaput.

A Wolverhampton Wanderers három perc alatt döntötte el a Fulham elleni mérkőzést, a 42. percben Kevin Doyle, majd a 45. percben Matt Jarvis lőtt gólt Schwarzernek. Győzelmével a Wolves a tabella második helyét foglalja el két forduló után. A Premier League-ben mindössze két együttes maradt 100%-os: a Manchester City és a Wolverhampton Wanderers.

Eredmények-Premier League, 2. forduló
Bolton Wanderers-Manchester City 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Klasnic (39.), Davies (63.) illetve Silva (26.), Barry (38.), Dzeko (47.).
Norwich City-Stoke City 1-1 (1-0)
Gólszerzők: De Laet (37.) illetve Jones (90.)
Piros lap: Barnett (64.)
Wolverhampton Wanderers-Fulham 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Doyle (42.), Jarvis (45.)

A Championshipben két mérkőzés maradt vasárnapra: a Kurucz Péter nélkül felálló West Ham United 2-2-t játszott a Leeds Uniteddel, azok után, hogy 1-1-nél a vendégek védője Kisnorbo saját kapujába talált be, majd a Leeds a 90. percben egyenlített.

A másik találkozón a Birmingham szerezte meg a vezetést még az első játékrészben, de a Middlesbrough felébredt a folytatásra, és a második negyvenöt percben három gólt szerezve 3-1-re legyőzték a birminghamieket.

Eredmények-Championship, 4. forduló
West Ham United-Leeds United 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Cole (6.), Kisnorbo (öngól 61.), illetve McCormack (59.), Clayton (90.)
Middlesbrough-Birmingham 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Robson (48.), Haroun (69.), Martin (72.), illetve Rooney (36. büntetőből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik