Foci

A Ferencváros otthon kapott ki a Haladástól

Nem sikerült Nagy Tamás bemutatkozó meccse az Üllői úton. A Fradi simán kikapott Aczél Zoltán együttesétől, és még mindig nyeretlen.

Összefoglaló:

Rendkívül feszült, ám hazai szempontból ezúttal is eredménytelen mérkőzést vívott a két zöld-fehér csapat az Üllői úton. A hatodik forduló zárómeccsén a Haladás nagyon hamar megszerezte a vezetést Vujovic révén, miután támadülag lépett fel a katlanban.

A félidő hátralévő részében meddő fölényben játszott a Ferencváros, ezzel együtt nem tudtak érdemben beleszólni a játék alakulásába. A játékosok elképzelés nélkül futkároztak a pályán, a közönség ezt nem is tolerálta.

A második félidő elején tovább növelte előnyét a vendégcsapat, és teljesen kézben tartotta a találkozót. Aczél Zoltán, a vendégek mestere a Sport Televízióban elmondta, ekkor bután játszott csapata, mert ahelyett, hogy nyugodtan focizott volna, magára húzta a Fradit és taktikai szabálytalanságokat követett el. Ilyen volt Sluka felesleges reklamálása és az ezzel járó piros lap és Guzmics bizonytalansága, amely büntetőt eredményezett.

A Fradi játékát jelzi, hogy nem tudta kihasználni az emberelőnyt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Ferencvárosnak ezen az estén tényleg semmi sem sikerült. Még a 93. percben is megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

1982 után újra Hali-siker az Üllői úton – a Fradi továbbra is nyeretlen idén.

Eredmény – OTP Bank Liga
Ferencváros – Haladás 1-2 (0-1)
Üllői út, 4000 néző, vezette: Iványi
Ferencváros: Végh – Balogh Z. (Csizmadia, 44.), Rodenbücher, Otten, Junior – Rósa, Lisztes (Felipe Felix, 77.), Morales – Somalia (Tóth Bence, 60.), Pölöskey, Oláh. Megbízott edző: Nagy Tamás.
Haladás: Rózsa – Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy G., Kovács I. (Oross, 66.), Iszlai, Halmosi – Kenesei (Rajos, 87.), Vujovic (Búrány, 52.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
gólszerzők: Rósa (72., 11-esből), illetve Vujovic (5.), Halmosi (56.)

Élő szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatjátok.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A HALADÁS 1982 UTÁN NYERT AZ ÜLLŐI ÚTON!

93. PERC: Hatalmas helyzet maradt ki a végén: Junior ívelt be szabadrúgást a Haladás 16-osán belülre, Felix megcsúsztatta, a labda a kapufán csattant. Iványi rögtön az eset után lefújta a meccset.

SÁRGA LAP 93’
Oross, Haladás
Labdaelrúgásért.


90. PERC: Három percet hosszabbít a játékvezető!

SÁRGA LAP 90’
Junior, FTC
Nagyot rúgta meg.
CSERE 87’
Haladás
Kenesei helyett Rajos.

86. PERC: Rózsa páratlan bravúrral tolta ki Felipe Felix fejesét. Egy jobb oldali beadásba Oláh fejelt bele, a magasra szálló labdához Felix ugrott fel, a jobb sarokra célzott, de a vendégek kapusa kitolta szögletre a labdát.

VÉDÉS 86’
Rózsa
Felipe Felix fejesét ütötte ki.

84. PERC: Kis szöglet, veszélytelen, a vendégek nem nagyon tudják megtartani a labdát. Igaz, a Fradi se nagyon.

SZÖGLET 84’
Haladás
Tóth Bence tisztázott.
SÁRGA LAP 83’
Jovanovic, FTC
Búrányt rúgta meg.

83. PERC: Tóth Bence lőtt 24 méterről, Rózsa résen volt.

82. PERC: Nagy Tamás foloyamatosan talpon, és magyaráz a játékosainak, Aczél Zoltán rezzenéstelen arccal áll a kispad mellett, igaz, néha egy-egy üvöltést azért kioszt.

LES 81’
Kenesei, Haladás
Nagyon igyekezett.

80. PERC: A szöglet után Felipe Felix fejelt, de nem tudta irányítani a fejest.

SZÖGLET 80’
FTC
Tóth talán feleslegesen ért mentett.

78. PERC: Az emberelőnyben játszó Ferencvárosnak 12 perce van az egyenlítésre.

CSERE 77’
FTC
Lisztes helyett Felipe Felix.
SÁRGA LAP 76’
Rózsa, Haladás
Időhúzásért.

75. PERC: Kenesei végezte el, a hazaiak védői fejelgettek egy kicsit, végül Véghnél kötött ki a labda. A gyors ellentémadás végén Lisztes adta Rósának, aki fölérúgta a labdát.

SZÖGLET 75’
Haladás
Nagy I. Gábor harcolta ki.

72. PERC: Guzmics a mellével maga elé tett egy labdát a 16-oson belül, de hatáéreset volt, a kezére is pattant talán. A büntetőt Rósa értékesítette. A Fradi a második fordulóban lőtt utoljára gólt. 1-1!

GÓÓÓL 72’
Rósa
Belőtte a tizenegyest.
TIZENEGYES 71’
FTC
Guzmics kezezett.

71. PERC: “Nagyon” gyenge, “nagyon” gyenge! – kiabálják a drukkerek, a nagyon helyére egy másik szót kell behelyettesítenünk.

CSERE 66’
Haladás
Oross jött be Kovács helyére.

64. PERC: Zajlanak az események! Rósa ugrott ki középen Jovanovic indítása után, teljesen egyedül vezette kapura, de Rózsa védeni tudta a 11 méterről leadott lövést. Sluka lest reklamált az asszisztensnél, ezért sárgát kapott. Már a másodikat. A kiállítás után jöhetett a szöglet, amelynek végén Oláh lőtt az égbe. Nagy helyzet volt.

SZÖGLET 64’
FTC
Rózsa hatalmas védése után.
PIROS LAP 63’
Sluka
Második sárga után.

63. PERC: Iszlai meggyógyult, de Iványi még nem engedi vissza.

Ápolás 61’
Iszlai Bence
Tóth buktatta, kicsit rá is játszott.

60. PERC: Fogy a türelem a lelátón, feszült félóra elé nézünk.

CSERE 60’
FTC
Somália helyett Tóth Bence.
SÁRGA LAP 59’
Sluka, Haladás
Reklamálásért.

56. PERC: Már kettő a vendégek előnye. Jobb oldalról érkezett a beadás, Keneseit érte a 16-oson belül. Ő lekezelte a labdét Halmosinak, aki 17 méterről, középről kilőtte a jobb alsó sarkot jobb lábával. 0-2! Nagy bajban a Fradi.

GÓÓÓL 56’
Halmosi, Haladás
Kenesei adott gólpasszt.

55. PERC: Rósa kapott jó labdát a 16-oson belül, de nem tudta már irányítani a labdát.

53. PERC: A Haladás természetszerűleg időt fog húzni az elkövetkezendőkben, ez nem tetszik a hazai drukkereknek. Egy előrevágott labdára Somália érkezett, Guzmics lökött egyet rajta, de Iványi – hasonlóan az első félidőben alkalmazott ítélethez – továbbot intett.

SÁRGA LAP 52’
Vujovic
Időhúzásért – lassan jött le a pályáról.
CSERE 52’
Haladás
Vujovic helyett Búrány Zoltán a pályán.

50. PERC: Csizmadia ívelte át az egész kapu előtti területet, a sarokban Rósa állt, de már csak kikísérni tudta a labdát.

47. PERC: Győzzetek értünk! – olvasható a Fradi B-közép drapériáján. Lisztes próbálkozik ezt megvalósítani, remek passzt adott Somáliának, ő viszont a védőkbe lőtt.

46. PERC: Ez gyors volt. Lisztes Krisztián 15 másodperc alatt szedett össze egy sárgát, Kovács Istvánt buktatta hátulról.

SÁRGA LAP 46’
Lisztes
Kovácsot buktatta.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Ferencváros
Kezdődik a második félidő.


Vége az első félidőnek. Vezet a Haladás Vujovic góljával.

45+1. PERC: Pölöskey lépett ki középen, lendületből lőtt úgy 18 méterről, Rózsa a helyén volt. A szöglet után Rodenbücher rossz helyre fejelt, a félidő véget ért.

45. PERC: Egy lepattanó labdára érkezett Tóth Péter, és 22 méterről tüzelt. Pontatlanul.

CSERE 44’
FTC
Balog helyén Csizmadia Csaba.

43. PERC: Balog fejéből ömlik a vér, le kell cserélni a védőt. Az ütközés egyébként ártalmatlan szituéció után történt, nem volt benne szándékosság.

Ápolás 42’
Balog Zoltán és Tóth Péter
Összefejeltek.

40. PERC: Oláh remekül indította Somáliát, aki először elvesztette a labdát, de később visszakerült hozzá. Középre passzolt, Lisztes egyből lőtt 18-ról, Rózsa hárított. Guzmics egy perc múlva újabb FTC-támadást akasztott meg, jól játszik a védő.

38. PERC: A Ferencváros második csapata az NB II Keleti-csoportjában tegnap 3-1-re nyert Baján.

37. PERC: Pölöskey megint elesett Guzmics szorításában a 16-oson belül, talán egy kicsit meglökték, de Iványi játékvezető nem ítélt büntetőt.

36. PERC: Rósa kapta középen, forgolódott egy kicsit, aztán lőtt, de nagyon gyengén. A Hali kapusának semmi dolga nem volt a próbálkozással.

34. PERC: Rózsa leszedte az ívelést. A Fradi átvette az irányítást, de meddő a fölénye.

SZÖGLET 34’
Ferencváros
Jovanovicot Tóth szerelte.

32. PERC: Rósa lőtt 20 méterről ballal, elsuhant a kapu mellett.

30. PERC: Ígéretesen haladt előre a vendégcsapat, de Somália tisztázni tudott. Fél perccel később már támadott a brazil, és beadása a kapufán csattant.

25. PERC: Ébresztőt fúj a közönség, a játékosok pedig ivószünetet tartanak. Délután, Újpesten nem volt ilyen pauza…

23. PERC: A hazaiak ősi riválisa, az Újpest először szerzett vezetést a bajnokság során, de a Diósgyőr ki tudott egyenlíteni a Megyeri úton.

21. PERC: Kicsit elkapkodták a szögletet a vendégek. A közönség kósza füttyszavakkal illeti a sok technikai hibát elkövető hazai játékosokat, igaz, “Harcoljatok, harcoljatok!” kiáltással is jelentkeznek.

SZÖGLET 21’
Haladás
Végh tolta ki.

19. PERC: Pölöskey esett el a 16-oson belül, nekiszaladt Korolovszky Gábornak. Nem ette meg a spori az igyekezetet…

17. PERC: Rósa teljesen feleslegesen szabálytalankodott a 16-os előtt nem sokkal, ráadásul középen. A szabdrúgást Kenesei Krisztián végezte el, jobb oldalt haladt el a labda, a kapufa mellett.

SZABADRÚGÁS 17’
Kenesei, Haladás
Alig mellé.

11. PERC: Egyenlíthetett volna a Ferencváros. A 16-os sarkáról végezhetett el szabadot Lisztes Krisztián. Remek lövése a felső kapufán csattant, majd a vonal elé pattant, a védők aztán felszabadítottak.

SZABADRÚGÁS 11’
Lisztes, FTC
Kapufa!

5. PERC: Nagy elánnal kezdett Aczél Zoltán csapata, cseppet sem ijedt nyúlként, és ennek meg is lett az eredménye. A Jobb oldalon hátráló Otten és Rodenbücher mellett a Videotontól érkező Vujovic ugrott ki, és ha már ott volt, kilőtte Végh kapuját. 0-1!

GÓÓÓL 5’
Vujovic, Haladás
Váratlan gól a vendégektől.

1. PERC: Első alkalommal áll a Fradi kapujában a rutinos Végh Zoltán.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Haladás
A vendégek kezdték a meccset.

Az OTP Bank Liga 6. fordulóját alsóházi rangadó zárja: az eddig nyeretlen Ferencvároshoz látogat a 12. helyezett Haladás.

A Fraditól két döntetlen és három vereség után távozott az edző, Prukner László, így a zöld-fehérek kispadjára a megbízott vezetőedző, Nagy Tamás ülhet le, s nem titkolt cél legalább a pontszerzés a szombathelyiek ellen.

A két együttes ellentétes utat járt be az eddigi öt forduló alatt, míg a fővárosiak első két döntetlenjük óta csak vesztesen hagyták el a gyepet, addig a Haladás vereségekkel indított, de a Vasas ellen már sikerült a pontszerzés. Legutóbb a Zalaegerszeg ellen a szombathelyiek első győzelme is megszületett, így Aczél Zoltán bizakodhat abban, hogy a lendületbe jött csapata az Albert Stadionban is sikert érhet el.

A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

A kezdőcsapatok
Ferencváros: Végh – Balogh Z., Rodenbücher, Otten, Junior – Rósa, Lisztes, Morales – Somalia, Pölöskey, Oláh. Megbízott edző: Nagy Tamás.
Haladás: Rózsa – Sluka, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy G., Kovács I., Iszlai, Halmosi – Kenesei, Vujovic. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik