Foci

Dzsudzsákék legyőzték a Dinamo Moszkvát

A magyar szélsővel a kezdőben az Anzsi Mahacskala 2-1-re nyert az orosz labdarúgó bajnokság 21. fordulójában.

Dzsudzsáknak csak epizódszerep jutott a találkozón, komolyabb helyzetet nem könyvelhettünk el a magyar középpályás neve mellett. Ennek ellenére a 22. percben már vezetést szerzett az – előző fordulóban csúnya vereséget szenvedő – Anzsi, Boussoufa révén: a Dinamo Moszkva védői egymást találták el a labda helyett, a lecsorgó játékszert pedig a marokkói a kapuba juttatta (1-0).

Még az első félidő végén egyenlített a moszkvai alakulat: egy beívelés után Kokorin adott középre, az érkező Voronyin pedig senkitől sem zavartatva a hálóba passzolt.

A szünet után továbbra is nyomott az Anzsi, és az offenzívának meg is lett az eredménye: a 71. percben Ivanov lőtte a tizenhatoson belülre a labdát, amire Prudnikov érkezett. A felugró csatár a kapujából kijövő Shunin mellett pöckölte a kapuba a labdát, és ezzel a találattal 2-1-re nyert a Mahacskala.

Sikerükkel a sárga-kékek az orosz bajnokság negyedik helyén állnak, 9 ponttal lemaradva az éllovas CSZKA Moszkva mögött.

Dzsudzsák Balázst edzője a 78. percben lecserélte.

A forduló másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a Zenit Szentpétervár idegenben 5-2-re legyőzte a ligautolsó Krylya Sovietov Samara gárdáját. A Zenitben Huszti Szabolcs az 59. percben állt be.

Eredmények-Premjer League, 21. forduló
Anzsi Mahacskala-Dinamo Moszkva 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Boussoufa (22.), Prudnikov (71.), illetve Voronyin (44.).
Krylya Sovietov Samara-Zenit Szentpétervár 2-5 (1-4)
Gólszerzők:
Yakovlev (31., 50.), illetve Danny (22.), Shirokov (29., 78.-büntetőből), Lombaerts (32.), Fayzulin (34.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik