Foci

A Vidi elvette a Pécs veretlenségét

A bajnoki címvédő magabiztosan nyert 4-1-re a baranyaiak ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

Fontos mérkőzésre készült a bajnoki címvédő Videoton a labdarúgó NB 1 hatodik fordulójában, hiszen a bajnoki címre törő fehérvári együttes már azzal a tudattal lépett pályára, hogy a Debrecen hatodik mérkőzését is megnyerte az OTP Bank Ligában, Paulo Sousa csapata pedig nyilván nem akarja túlságosan elengedni egyik legnagyobb riválisát.

A Vidi szerdán Siófokon játszott döntetlent, előtte pedig a Debrecen otthonában kaptak ki Alvesék, most pedig az eddig veretlen, négy győzelemmel és egy döntetlennel álló újonc, a Pécsi MFC ellen kellett bizonyítaniuk. A fehérváriak hazai pályán általában jobban szerepelnek, mint idegenben, ez pedig ma is megmutatkozott.

A Videoton büntetőből jutott előnyhöz a 17. percben, Todorovic kezezése után André Alves lőtte a kapu bal oldalába a megítélt tizenegyest (1-0). Hamar érkezett azonban az egyenlítés, Pintér szabadrúgása megpattant a sorfalon, Tujvel már a másik oldalra mozdult, így nem tudott hárítani (1-1).

Nem volt vége a tűzijátéknak, két perc múlva Oliveira beadását Elek fejelte közelről a kapuba, így ismét a hazaiaknál volt az előny (2-1).A Vidi Alves révén még a szünet előtt megszerezhette volna harmadik gólját, Dibusz azonban bravúrral hárított.

A második félidőben aztán már a pécsi kapus sem tudott mit tenni, Evandro kemény lökete talált utat a kapujába, kétgólosra növelve a fehérváriak előnyét (3-1).

A bajnoki címvédő teljesen megérdemelten vezetett, a végén pedig még a csereként beálló Nikolic is betalált, miután a kapus mellett is elhúzta a labdát egy kiugratás után (4-1).

A Videoton továbbra is hibátlan hazai pályán, a Pécs pedig elszenvedte első vereségét a szezonban, de a tabellán még mindig megelőzik mai ellenfelüket.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló
Videoton FC – Pécsi MFC 4-1 (2-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2987 néző, Vezette: Bognár Tamás
Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó, Horváth G., Hector – Oliveira (Gosztonyi 70.), Mitrovic, Sándor, Elek (Polonkai a szünetben) – Evandro, Alves (Nikolics 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causic, Todorovic, Törtei (Marovic a szünetben) – Horváth Zs. (Wittrédi 64.), Lantos, Scepanovic, Pintér, Nagy O. – Bajzát (Gyánó 64.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Alves (17., 11-esből), Elek (25.), Evandro (69.), Nikolics (90.), illetve Pintér (23.)
Sárga lap: Oliveira (19.), Héctor Sánchez (89.), Nikolic (90.) illetve Todorovic (16.), Pintér (33.), Lantos (63.), Nagy O. (88.)
Piros lap: –

Az élő, szöveges közvetítést az alábbiakban olvashatják!

Vége a mérkőzésnek, a Videoton magabiztosan nyert 4-1-re a forduló előtt még veretlen Pécs ellen.

SÁRGA LAP 90’
Nikolic mezlevételért kap sárgát.


89. PERC: A csereként beállt Nikolic szépen játszott össze Gosztonyival, ziccerben mehetett a kapura, Dibusz mellett elhúzta a labdát, majd a kapuba lőtt. 4-1!

GÓÓÓL 89’
Nikolic, 4-1!
SÁRGA LAP 89’
Héctor Sánchez Wittrédit rántotta le egy sárgáért cserébe.
SÁRGA LAP 88’
Nagy Olivér kap sárgát Gosztonyi lerúgásáért.


85. PERC: Dibusz
szépen mentett Sándor elől.

80. PERC: Könnyen megszülethetett volna a negyedik hazai gól: a kapu előtt Polonkai brusztolta ki magának a helyzetet, próbálkozása a jobb kapufát érintve került az alapvonalon túlra.

CSERE 78’
Alves lemegy, Nikolic a pályán.


76. PERC:
Egy hazai szögletet Horváth fejelt a kapu elé, Alves mellre vette a labdát, majd akrobatikus mozdulattal a kapu mellé lőtt. A brazil ráesett Lantos lábára, kicsit összekapott a két játékos.

73. PERC: Alvest indították szépen, az előző szezon gólkirálya nem talált kaput.

CSERE 70’
Gosztonyi jött be Oliveira helyére.


69. PERC: Evandro kapott jó labdát a 16-oson belül, kapura fordult, az erős löketet Dibusz nem tudta hárítani. 3-1-re vezet a Videoton, nagyon érik a Pécs első veresége.

GÓÓÓL 69’
Evandro növeli a Videoton előnyét!
CSERE 64’
Kettőt cserél a Pécs, Bajzát és Horváth helyett Gyánó és Wittrédi érkezett.
SÁRGA LAP 63’
Lantos csúszott rá Sándor lábára, jogos a sárga.
SZÖGLET 60’
A negyedik hazai szöglet, ismét kapásra teszik, Polonkai lekezeli, majd nem talál kaput.


54. PERC: Alves
egyedül vihette volna kapura, Causic azonban menteni tudott.

SZABADRÚGÁS 51’
25 méterről lőhettek a hazaiak, nem sokkal fölé. Brachi volt az elkövető.


49. PERC: Sándor
kapott nagyszerű indítást, a 16-oson belül ember nélkül maradt, ballábas lövése azonban túl magas volt. Érett a kétgólos Vidi-előny.

CSERE 46’
Cserélt a Pécs is, a második félidőre Marovic futott ki Törtei helyett.
CSERE 46’
A szünetben cserélt a Vidi, a nagy ütést kapó Elek helyett Polonkai a pályán.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Pécs kezdte a második játékrészt.


Vége az első félidőnek, a Videoton 45 perc után 2-1-re vezet a vendég Pécs ellen. A Vidi André Alves büntetőjével szerezte meg a vezetést, de gyorsan jött a válasz, Pintér megpattanó szabadrúgása után már 1-1 volt az állás. Két percre rá aztán Elek ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz egy közeli fejessel. Paulo Sousa csapata összességében megérdemelten vezet. Hamarosan jön a folytatás!

Ápolás 44’
Elek ütközött a pécsiek játékosával, ápolni kellett. A hazaiak lapot reklamáltak.


38. PERC: Simonfalvi
próbálkozása nem talál kaput.

37. PERC: Hatalmas helyzetet hagyott ki a Vidi! Törtei adta el a játékszert, a labda Alves elé került, aki ziccerben vezethette kapura a labdát. A brazil lövését nagy bravúrral védte a kifutó Dibusz.

SZÖGLET 34’
Vidi-szöglet, Brachinak kapásra ívelik oda, a lövés azonban jócskán fölé száll.
SÁRGA LAP 33’
Pintér Ádám (Pécs) sárgul be, Mitrovicnak lépett oda.

27. PERC: Oliveira lövése volt veszélyes, Dibusz azonban védeni tudott.

25. PERC: A magyar élvonalban debütáló Oliveira kanyarított középre, az érkező Elek Ákos közelről a kapuba stukkolt. Gyors gólváltás után megint vezet a Videoton! 2-1!

GÓÓÓL 25’
Elek, ismét hazai vezetés!


23. PERC: Pintér Attila készülődött szabadrúgáshoz nagyjából 20 méterről, lekészítették neki, a lövés pedig Brachin megpattanva a kapu bal oldalába gurult. Tujvel a másik oldalra indult. 1-1!

GÓÓÓL 23’
Pintér megpattanó lövése után egyenlített a Pécs!
SÁRGA LAP 19’
Oliveira sárgul be miután felrúgta Nagy Olivért.


17. PERC: Sándor lövését Todorovics kézzel hárította, a játékvezető büntetőt ítélt. André Alves állt a labda mögé, és bár Dibusz érezte az irányt, nem tudta hárítani a bal sarokra tartó lövést. Vezet a Videoton, 1-0!

GÓÓÓL 17’
André Alves jól helyezte a büntetőt, előnyben a Videoton!
SÁRGA LAP 16’
Todorovic kapja.
TIZENEGYES 16’
Todorovic kezezése miatt büntetőhöz jut a Vidi!
SZÖGLET 14’
Pécsi sarokrúgás, gólveszély nélkül.


10. PERC: Sándor
lövése sikerült gyengécskére, egyelőre sok veszély nincs a kapuk előtt.

6. PERC: Egy szöglet után jócskán fölédurrant a Vidi játékosa.

LES 2’
Evandro (Videoton) futott lesre.
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Útjára indult a labda.

Elhangzott a Himnusz, de vajon lesz-e tűzijáték? Hamarosan kiderül.

Előzmények:

A labdarúgó NB1 6. fordulójának egyik legérdekesebb mérkőzésére van kilátás Székesfehérváron, hiszen a bajnoki címvédő, de botladozó Videoton otthonába az eddig még veretlen Pécsi MFC csapata látogat.

A Vidi múlt héten kikapott Debrecenben, majd szerdán Siófokon csak egy gólnélküli döntetlenre voltak képesek az 1. fordulóból elhalasztott találkozójuk pótlásán. Paulo Sousa csapata a forduló előtt csak a nyolcadik volt a tabellán, és látva a Debrecen menetelését, mihamarabb ismét a győzelmek útjára kell lépniük a fehérváriaknak, ha nem akarnak túlságosan lemaradni. Hazai pályán azért általában magabiztosan szerepel a Vidi, az új idényben két fehérvári meccsen még gólt sem kaptak.

Ehhez persze a vendégeknek is lehet egy-két szavuk, a Pécsnek négy győzelem és egy döntetlen után (az előző fordulóban a Kecskemét ellen csúszott be egy iksz) gyakorlatilag nincs vesztenivalója a bajnokság egyik esélyesének otthonában.

Mészáros Ferenc tanítványai a harmadik helyet foglalják el a tabellán, mai ellenfelük pedig most még biztosan nem előzi meg őket.

A két vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozatát itt olvashatja!

A kezdőcsapatok
Videoton: Tujvel – Brachi, Vaskó, Horváth G., Héctor Sánchez – Sándor Gy., Mitrovic, Elek, Oliveira, Evandro – André Alves
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Causic, Todorovics, Törtei – Scsepanovic, Lantos, Pintér A. – Horváth Zs., Bajzát, Nagy O.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik