Foci

Pápán is hibátlan maradt a Loki

A Debrecen hat forduló után is százszázalékos az OTP Bank Ligában, a Pápa otthonában 2-0-ra nyertek a hajdúságiak.

Kondás Elemér csapatára nem várt könnyű feladat Pápán, ahol eddig a Siófok és a Kaposvár is megégett a labdarúgó NB 1 új szezonjában. Véber György együttese a forduló előtt az ötödik helyen tanyázott, de végül nem bírtak a listavezetővel.

A hazaiaktól sérülés miatt hiányzott a szezon során már négygólos Maric, ez nagy veszteségnek számított. A mérkőzés elején inkább a mezőnyjáték dominált, a Loki csaknem fél óra elteltével próbálkozott először a gólszerzéssel.

A szünet előtt nem sokkal könnyen előnybe kerülhetett volna a Pápa, Lovrencsics Gergő a kapuson már túljutott, Korhutnak azonban sikerült tisztáznia, így megmentette a vendégeket. Aktívabb volt a hazai alakulat, azonban mégis a Debrecen szerzett vezetést: Bódi lépett ki egy indítással, Présinger nem tudott szerelni, a gurítás pedig túljutott Szűcs Lajoson, és a hálóban kötött ki (0-1).

A második félidőben továbbra is lelkes volt Véber György csapata, de a mérkőzés utolsó harmadára fordulva már kétgólos volt a hátrány. Nikolic lőtte ki a pápai kapu jobb alsó sarkát (0-2), rendkívül közel került a győzelemhez a listavezető.

Hiába próbálkozott Lovrencsics vezetésével többet a Pápa, képtelenek voltak bevenni Novakovic kapuját. A csereként beálló Rezes ugyan még aktívnak mutatkozott a hazai kapu előtt, de a Loki számára összességében tökéletesen megfelelő volt a 2-0-s eredmény, főleg miután az ellenfélnek volt több helyzete.

A Debrecen hat bajnokiból hatot megnyert, és ha a szintén százszázalékos Győr nem gyűjti be a három pontot Pakson, Kondás Elemér csapata minden riválisával szemben pontelőnyben lehet.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló
Lombard Pápa Termál FC – DVSC-TEVA 0-2 (0-1)
Pápa, Perutz Stadion, 2200 néző, Vezette: Oláh Gábor
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus (Horváth L. 37.), Totadze, Présinger – Farkas A. (Germán 61.), Ganugrava – Lovrencsics, Varga G., Quintero (Szabó Z. 68.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Debrecen: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros – Korhut – Bódi, Ramos, Szakály P., Yannick (Spitzmüller 75.) – Nikolic (Kulcsár 83.) – Illés (Rezes 64.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Bódi (45.), Nikolic (59.)
Sárga lap: Varga G. (54.), Farkas A. (58.), Lovrencsics (75.), illetve Simac (38.), Mészáros (54.), Korhut (84.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik