Foci

Majdnem megégett a Chelsea

A West Bromwich a szünetben még vezetett Londonban, de Lampardék nagy nehezen fordítani tudtak az angol labdarúgó-bajnokságban. Fülöp Márton kispados volt.

A Chelsea a Premier League első fordulójában csak gólnélküli döntetlenre volt képes a Stoke otthonában, de a szurkolóik joggal bizakodhattak, hogy a West Bromwich Albion ellen hazai pályán begyűjti majd a három pontot André Villas-Boas együttese.

Fülöp Márton a cserepadon kapott helyet a vendégeknél (Gera Zoltán eltiltását tölti és sérüléssel is bajlódik), a WBA pedig hamar meglepte sokkal esélyesebb vendéglátóját. Shane Long zavarta meg Alexet, a brazil védő nagyot hibázva eladta a labdát, a vendégek játékosa pedig a kapuig menetelt, és a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

A londoniak a szünetig képtelenek voltak egyenlíteni, de a fordulás után már jobb képet festettek magukról. Érkezett a gól is, Anelka az 53. percben az ötös sarkától nem messze eresztett meg a hosszúra egy lövést, Foster tehetetlen volt (1-1).

Tovább izgulhattak a londoni kékek szurkolói, hiszen az egy ponttal minden bizonnyal elégedetlenek lettek volna, a vezetést azonban egy ideig nem sikerült átvenni. Az áttörést a 83. perc hozta meg, Bosingwa ügyeskedett, beadása után pedig Malouda vette be a WBA kapuját (2-1).

Több gól már nem született, a Chelsea nehezen, de megszerezte első győzelmét az új szezonban. A West Bromwich az első körben otthon kapott ki a Manchester Unitedtől 2-1-re, most ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek Londonban, de Roy Hodgson csapata nem vallott szégyent a két bajnokesélyes alakulat ellen.

Így fordított a Chelsea:

Eredmény – Premier League, 2. forduló
Chelsea – West Bromwich Albion 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Anelka (53.), Malouda (83.) illetve Long (4.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik