Foci

Három büntetővel nyert a Siófok

A Siófok három tizenegyesnek köszönhetően 3-1-re legyőzte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Kaposvárt az OTP Bank Ligában.

A Somogy megyei rangadón az ugyanolyan mérleggel álló – egy győzelem, két döntetlen, két vereség – Siófok és Kaposvár csapott össze. Az előző fordulóban a Rákóczi Újpesten ért el 2-2-es döntetlent, míg a Balaton-partiak a Paks otthonában játszottak 1-1-et, és hétközben az első fordulóból elhalasztott találkozón 0-0-át a Vidi ellen.

A siófoki találkozón a 10. percig kellett várni az első valamire való helyzetig, ekkor Melczer laposan vette célba Hajduch kapuját, de célt tévesztett. A Rákóczi majd tíz perccel később váratlant húzott: az első lövésükből gólt szereztek, Kulcsár szabadrúgása Bankot találta meg, aki közelről nem hibázott (0-1).

Az első félidő felénél Okuka szabálytalanul állította meg Melczert, pechére a tizenhatoson belül. A védő sárgát kapott, a büntetőt pedig Melczer bevágta (1-1). Szinte még fel sem ocsúdtak az egyenlítő gól után a játékosok, újabb tizenegyes következett Hegedűs kezezése után. A mészpont mögé ismét Melczer állt, és másodszor is bevette Hajduch kapuját (2-1).

Ha ez nem lett volna még elég, a vendégek rátettek egy lapáttal: Okuka megkapta második sárgáját a 31. percben, így nemcsak gól, hanem emberhátrányba is kerültek a vendégek.

A második játékrészben teret engedett a Siófok a Kaposvárnak, azonban a zöld-fehérek nem tudtak élni a lehetőségekkel, nem úgy, mint a hazaiak. A 61. percben Bank melett Haraszti tolta meg a labdát a büntetőterületen belül. A folytatást könnyű kitalálni: Bank szabálytalansága után piros lapot mutatott fel neki a játékvezető, Melczer pedig megszerezte harmadik tizenegyes gólját a mérkőzésen.

A folytatásban a Siófok visszavett az iramból, a kilenc emberre fogyatkozó Kaposvár pedig el sem jutott a hazai kapug, így maradt a 3-1-es sárga-kék győzelem.

Eredmény-OTP Bank Liga, 6. forduló
BFC Siófok-Kaposvári Rákóczi 3-1 (2-1)
BFC Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér, Fejes – Haraszti, Tusori, Kecskés, Melczer (Horváth B. 82.) – Huszák (Sowunmi az 58. percben) – Bozovic (Rebrik 75.).
Kaposvári Rákóczi: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Hegedűs D., Pedro – Balázs B., Kulcsár K., Jawad (Alekzeiev, 61.) – Peric (Pavlovic 82.).
Gólszerzők: Melczer (26., 28., 64. – mindegyiket büntetőből), illetve Bank (19.)
Sárga lap: Melczer (53.), illetve Zsók (51.)
Piros lap: Okuka (31.), Bank (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik