Foci

Buzsáky gólpasszt adott, nyert a QPR

Idegenben győzte le a Queens Park Rangers az Evertont a Premier League 3. fordulójában, Buzsáky Ákos gólpasszt adott.

A magyar középpályás kezdőként kapott helyett a QPR csapatában, azonban a vendégek az előző fordulóban elszenvedett négygólos vereség miatt is kicsit félve kezdtek,de állták az Everton rohamait. A liverpooli kékek többször is közel jártak a gólhoz, egy szabadrúgás után például már csak a keresztléc tudta megmenteni a vendégeket.

Ennek ellenére a semmiből szerezte meg a vezetést a QPR: egy kontrát követően Buzsáky a tizenhatos sarkától passzolt Tommy Smithnek, a támadó pedig átvette a labdát, és kilőtte a bal alsót.

A csalódott Everton szurkolók azonban nem álltak le a bíztatással, és kedvenceik is folytatták a gólszerzésre tett kísérleteiket. De sem az első félidő hátralévő részében, sem a második játékrészben nem láthattak a nézők hazai gólt, pedig a kékek még a 92. percben is elpuskáztak egy biztosnak tűnő ziccert. Beszédes, hogy a lövések aránya 14-4 volt a hazaiak javára, mégis elvitte mindhárom pontot a Goodison Parkból a Queens Park Rangers.

Az első fordulóban a hazai pályán vereséget szenvedő Blackburn az Aston Villához látogatott, de a birminghami alakulat szinte már az első félidőben eldöntötte a találkozót: Agbonlahor és Heskey találataival már 2-0-ra vezettek a hazaiak. Petersen révén azonban összejött a szépítés a Blackburnnek, de Bent ismét két gólra növelte a különbséget, és mint később kiderült, a végeredményt is.

A Swansea és a Wigan találkozója eseménytelen 0-0-át hozott, a legfontosabb történése az összecsapásnak az volt, amikor Watson kihagyta a hazaiaknak megítélt tizenegyest.

Eredmények-Premier League, 2. forduló
Everton-Queens Park Rangers 0-1 (0-1)
Gólszerző:
T. Smith (31.)
Swansea-Wigan 0-0
Aston Villa-Blackburn 3-1 (2-0)
Gólszerzők:
Agbonlahor (12.), Heskey (25.), D. Bent (68.) illetve Pedersen (52.)

A másodosztályban Gulácsi Péter csak a kispadon kapott helyet a Crystal Palace ellen, ugyanis edzője Adriano Bassót állította a kapuba, miután Gulácsi négy gólt kapott az előző fordulóban a Leedstől. Azonban a kapuscsere sem hozta meg a sikert a Hull számára, Chester öngóljával ugyanis a Crystal Palace nyerte a találkozót.

Gyepes Gábort nem nevezték a Cardiff Cityben a Burnley ellen.

Eredmények-Championship, 3. forduló

Brighton-Blackpool 2-2 (1-0)
Bristol City-Portsmouth 0-0
Burnley-Cardiff 1-1 (1-1)
Coventry-Watford 0-0
Derby County-Doncaster 3-0 (1-0)
Hull City-Crystal Palace 0-1 (0-1)
Nottingham-Leicester 2-2 (0-2) 
Reading-Barnsley 1-2 (0-1)
Southampton-Millwall 1-0 (1-0)
Peterborough United-Ipswich Town 7-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik