Foci

A Kecskemét megállította a Honvédot

A kispestiek négymeccses győzelmi sorozatuk után 3-1-es vereséget szenvedtek a labdarúgó NB 1 hatodik fordulójában. A KTE hátrányból fordított.

A lendületben lévő Honvéd Kecskemétre látogatott az OTP Bank Ligában, ahol abban azért biztos lehetett Supka Attila csapata, hogy nem fogják könnyen osztogatni a pontokat. A piros-feketék a forduló előtt csak az első fordulóban vesztettek pontot az új szezonban, akkor a Győr verte meg őket hazai pályán.

A Kecskemét szereplése eddig felemásnak volt mondható, két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a zsákban várták fővárosi ellenfelüket.

A mérkőzésen az első nagyobb lehetőség Litsingi előtt adódott, Kemenes azonban megvédte a vendégek kapuját. Ugyanez azonban a 8. percben nem sikerült Némethnek a másik oldalon: Danilo ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a tizenegyest maga a sértett értékesítette (0-1).

A Kecskemét nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, elsőször ugyan még csak a kapufáig jutottak, de Gyurcsó nem sokkal a szünet előtt 23 méterről a Honvéd kapujába bombázott (1-1).

Az első félidő végén tehát döntetlen volt az állás, a folytatásban azonban ez nem maradt sokáig így. A fordulás után Savic tűzött kapura egy szabadrúgást, Kemenes csak kiütni tudta, az érkező Litsingi pedig belőtte Tomislav Sivic csapatának vezető gólját (2-1).

A hazaiaknál Litsingi, a vendégeknél Abass nevéhez is feljegyezhettünk egy kihagyott helyzetet, mielőtt a rendes játékidő utolsó tíz percére fordulva Foxi egy szépen kijátszott akció végén kétgólosra növelte a hazai előnyt (3-1).

A Honvédnak innen már nem volt visszaút, Supka Attila csapata második vereségét szenvedte el a bajnokságban, míg a Kecskemét a Zalaegerszegre igazoló Tököli Attila nélkül is begyűjtötte a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló
Kecskeméti TE – Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2500 néző, V: Veizer Roland
Kecskemét: Németh – Maynard (Koszó 75.), Gyagya, Balogh, Mohl – Ebala, Savic (Cukic 75.), Litsingi – Gyurcsó (Stokic 84.), Foxi, Bori. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Bjelkanovic, Novák – Abass (Sekulic 76.), Németh N. (Zelenka 58.), Délczeg, Akassou, Tchami (Hidi a szünetben) – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Gyurcsó (37.) Litsingi (47.) Foxi (83.) illetve Danilo (8. – 11-esből)
Sárga lap: Maynard (35.) Foxi (75.) Litsingi (88.) illetve Lovric (11.) Abass (50.) Botis (56.) Hidi (70.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik