Foci

Tököli és Vlak az alsóházi rangadón, avagy Zete-Vasas

Pénteken kezdetét veszi az OTP Bank Liga 6. fordulója, rögtön két csalódott csapat mérkőzésével.

A labdarúgó NB 1 új szezonjának két leggyengébben teljesítő csapata mérkőzik meg ma egymással Zalaegerszegen, ahová a Vasas látogat. A 18 órától kezdődő találkozón bemutatkozik a Komjáti Andrást váltó Marijan Vlak az angyalföldiek kispadján.

A horvát szakembernek már van egy magyar bajnoki ezüstérme (1999-ben a Ferencvárossal szerezte), most azonban minden bizonnyal ennél lejjebb kell majd adnia elvárásait az öt forduló után négy vereséggel és egy döntetlennel álló piros-kék gárdánál. A Zete otthonában ettől függetlenül nem lehetetlen feladat a pontszerzés, Csank János csapata képtelen volt eddig akár egy döntetlent is összekaparni, most viszont újult erővel, Tököli Attilával kiegészülve rohamozhatják majd az angyalföldiek kapuját a hazaiak.

Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője elmondta: amennyiben a vezetőedző számít rá, nincs akadálya Tököli mai szerepeltetésének, a papírok rendben vannak, így a Kecskeméttől egy napja igazolt támadó már most bevethető.

Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője néhány korábbi híreszteléssel ellentétben még a helyén van, de biztosan nyugodtabb lenne, ha már három ponttal gazdagodna a csapata. “Ahogy eddig, most is nyerni akarunk, de pszichésen már nagy a nyomás a játékosokon. Remélem, végre jönnek a gólok, ám megint gond, hogy a hátsó alakzatból Bulatovic játéka sérülés miatt kérdéses. Ennek ellenére bizakodóak vagyunk, úgy gondolom a héten mindenki maximálisan odatette magát, átérezzük a helyzetünket, este szeretnénk megszerezni az első győzelmünket és végre kiszolgálni a sikerre éhes közönségünket!” – idézi Csank szavait a ztefc.hu.

A Vasasnál nem csak Vlak az új szakember, Urbán Flórián pályaedzőként, a spanyol Pedro Abraham Capella pedig erőnléti edzőként segíti a csapatot. Mondani sem kell, hogy az angyalföldiek is az első győzelem megszerzését tűzték ki célul, az új vezetőedző szerint a csapat többre képes, mint amit a tabella mutat.

Marijan Vlak hozzátette, először a fejekben kell rendnek lennie, a múltat mihamarabb el kell felejteni. “Nincs más választásunk, nekünk most minden meccset meg kell nyerni” – adta ki az ukázt a horvát szakember.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti.

OTP Bank Liga, 6. forduló
Zalaegerszegi TE – Vasas-Híd
Zalaegerszegi Városi Stadion, 18 óra. Vezeti: Kassai Viktor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik