Foci

Döntés a cseh bundaügyben

Négymillió koronás (közel 44 millió forintos) bírságot és pontlevonást kapott bundázás miatt a cseh labdarúgó élvonalban szereplő Sigma Olomouc csapata.

Az ügy tavaly márciusban robbant ki, amikor a prágai Bohemians igazgatója, Karel Kapr elmondta: az Olomouc 300 ezer koronát fizetett két játékosuknak az eredmény manipulálására. A találkozót 3-0-ra nyerte a Sigma, amely részben ennek köszönhetően szerepelhetett az Európa Ligában.

A klub közel 44 millió forintnak megfelelő bírságot kapott, ezen felül kilencpontos levonással is sújtotta a csapatot az ország futballszövetsége.

Az Olomouc kapusát, a pénz átadásával megbízott Petr Drobiszt 200 ezer koronára büntették, és másfél éves eltiltást kapott, ugyanakkor ellene, és a két érintett Bohemians-futballista, Miroslav Obermajer és David Zoubek ellen ügyészségi eljárás is folyamatban van.

A Sigma korábbi sportigazgatóját, Jiri Kubiceket két évre tiltották el.

A fegyelmi bizottság csütörtöki döntése ellen fellebbezni lehet, és Jaromir Gajda, az Olomouc igazgatója jelezte: élni fognak ezzel a lehetőséggel, mert ők ártatlanok.

Ajánlott videó