Foci

Az Atlético Madridba igazol a Porto csatárklasszisa

Az Európa Liga gólkirálya, a kolumbiai Radamel Falcao lesz Sergio Agüero utóda a Matracosoknál.

Az elmúlt szezonban a portugál bajnokságban, kupában és az Európa Ligában is diadalmaskodó FC Porto labdarúgócsapata csütörtökön este jelentette be, hogy a támadó Radamel Falcaót 40 millió euróért, a középpályás Rúben Micaelt pedig 5 millió euróért eladta az Atlético Madrid csapatának.

Ha a játékosok sikerrel veszik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat, valamint meg tudnak egyezni kérőjükkel, az igazolás hivatalosan is lezárulhat.

A 25 éves Falcao nagy részt vállalt a Porto triplázásából, összesen 39 góllal segítette a csapatát, az Európa Ligában pedig 17 találattal lett gólkirály. Nem véletlen, hogy a hírek szerint a Real Madrid is érdeklődést mutatott a kolumbiai támadó leigazolása iránt, sokan pedig úgy vélték, hogy a játékos követi majd a Chelsea-be eddigi edzőjét, André Villas-Boast.

Az Atlético Madrid ajánlata azonban meggyőzte a portói vezetőket. A spanyol klub azért is tudott ekkora igazolásba belevágni, mivel csapatuk argentin sztárját, Sergio Agüerót nemrégiben 45 millió euró körüli összegért adták el a Manchester City együttesének.

Falcao ára egyébként a teljesítményétől függően akár 47 millió euróig is emelkedhet, de ha megfelelően tudja majd pótolni Agüerót, valószínűleg ezt senki sem fogja bánni a Matracosoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik