Foci

Paulo Sousa bízik a szebb folytatásban

A Videoton nem tudott győzni Siófokon, de a csapat portugál mestere szerint a magyar bajnok túljut majd a nehéz időszakon.

Szerdán bepótolták a labdarúgó NB 1 első fordulójából a székesfehérváriak nemzetközi kupás kötelezettségei miatt elhalasztott Siófok-Videoton összecsapást, amelyen a magyar bajnok harmadik idegenbeli találkozóján sem tudta begyűjteni a három pontot az új szezonban.

A Vidi legutóbb 1997-ben nyert a Balaton-parti együttes otthonában, és tegnap sem sikerült megtörni az átkot, hiszen gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de képtelenek voltak gólra váltani azokat. A bajnoki címvédő Kaposváron és Debrecenben kikapott, így Paulo Sousa együttese a kilenc megszerezhető pontból mindössze egyet gyűjtött be idegenbeli találkozói során, lemaradásuk pedig öt forduló után már nyolc pont az éllovas Debrecenhez és Győrhöz képest.

A székesfehérváriak a tavalyi idénynyitón sem is csak döntetlent játszottak Siófokon (1-1), de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy a szezon végén bajnokok legyenek. Ebben bízhat most Paulo Sousa is.

„Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki ismét, sajnos azonban ezúttal sem sikerült kihasználni ezeket. Ha a mérkőzések elején sikerülne a lehetőségeinket gólra váltani, teljesen másképp alakulnának a meccsek. Túl fogunk jutni ezen a nehéz időszakon. Amikor Székesfehérvárra jöttem, tudtam, hogy nehéz feladat vár rám, hiszen egy teljesen újfajta mentalitást kell meghonosítani a klubnál, és tudom, hogy ez hosszú távon eredményes lesz, mert a következetes munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét” – idézi a portugál mester szavait a vidi.hu.

Ifjabb Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője természetesen elégedettebb lehetett a bajnok ellen szerzett egy ponttal. A Balaton-partiak a tizedik helyen állnak a bajnokságban.

„Nagyon jó csapat ellen sikerült egy pontot szereznünk, mert szervezetten és tudatosan futballoztunk. A második félidőben jobban játszottunk és ettől a mérkőzés is jobb lett. Nekünk is voltak olyan helyzeteink, amivel eldönthettük volna a mérkőzést, de elégedett vagyok a döntetlennel, és ebből az eredményből profitálnunk kell” – nyilatkozta a Siófok mestere.

Eredmény – OTP Bank LIga, elhalasztott mérkőzés, 1. forduló
Siófok – Videoton 0-0
Siófok, 4000 néző, vezette: Farkas Ádám
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér, Melczer, Tusori, Kecskés, Sowunmi, Nyári, Huszák, Haraszti, Kiss. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
Videoton FC: Tujvel – Brachi, Vaskó, Horváth, Hector – Nagy, Polonkai, Mitrovics, Elek, Walter – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa
Sárga lap: Sowunmi (52.), illetve Hector (34.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik