Foci

Megint szuper (lett) a Barcelona

Fantasztikus meccsen a katalánok 3-2-re verték a Real Madridot a spanyol Szuperkupa-párharc visszavágóján, és elhódították a serleget.

A spanyol Szuperkupáért folytatott párharc első mérkőzésén a kupagyőztes Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a bajnok Barcelonával. Akkor a Madrid szerzett vezetést, majd Messi góljával már a katalánok vezettek, a vége iksz lett.

A szerdai visszavágón parádésan kezdett a Nou Campban a Real, egy játékvezetői ítélet miatt az egyik támadásukat lesen állították meg, előtte Cristiano Ronaldo lőtt alig mellé. A Madrid az első meccshez hasonlóan rendkívül agresszíven játszott, különösen a második félidőben voltak nagyon kemény belépői Pepének, Sergio Ramosnak – a játékvezető nem figyelmezett az első 45 percben, ez alighanem hiba volt a részéről.

Persze foci is zajlott a pályán, nem is akármilyen: álomfoci. Mindkét csapat hatalmas iramot diktált. A 15. percben Messi indította Iniestát, a karmester Casillas mellett a kapuba emelte a labdát, pedig két védő is rajta volt (1-0).

Iniesta gólja:

Nem sokat kellett várni az egyenlítésre. Szögletet végezhetett el a Real, ezután Benzema passzolt Cristiano Ronaldóhoz, aki bepörgette a labdát Valdes kapujába (1-1) a 19. percben. Fel is bátorodott a Madrid az egyenlítéstől, nem mintha addig ijedt nyúlként szaladgált volna a gyepen. Cristiano Ronaldo hatalmas kapufával vetette észre magát.

Ronaldo válasza:

Még a félidő előtt ismét vezetett a Barca, Piqué sarokkal adott gólpasszt Messinek, aki második góljával 2-1-re alakította az állást, Ronaldo volt az embere éppen, de lemaradt a fürge középpályástól.

Csodálatos támadás végén az újabb Messi-gól:

Inkább a Barcának akadtak helyzetei a második játékrész első felében, de a 81. percben mégis a fővárosiak egyenlítettek. Egy szöglet után ide-oda pattogott a labda, amire végül lecsapott Benzema, és balettmozdulattal Valdes kapujába lőtt (2-2) – érett a hosszabbítás.

Benzema hozta vissza a reményt:

Csakhogy a Barcának elég két perc ahhoz, hogy gólt érjen el. Végül hat kellett hozzá, és ekkor már a pályán volt Cesc Fabregas is. Messi a frissen az Arsenaltól igazolt új kedvencnek passzolta a labdát, majd Adriano adta vissza az argentin zseninek, aki kapásból, nem könnyű mozdulattal Casillas kapujába lőtt (3-2).

Hiába, Messi döntött:

Messi ezután megszerezthette volna harmadik gólját is, de Casillas védeni tudott egy nagy helyzet után. A végén még megvolt a szokásos bunyó is, miután Marcelo kegyetlenül felvágta Fabregast. A madridit ki is állította a játékvezető (és még mást is, de a nagy keveredésben nem nagyon sikerült kivennünk, kit – csütörtök délelőtt erre is választ kapunk).

A kedélyek lecsillapodása után még egy percet játszottak a felek, hogy aztán véget érjen a mérkőzés.

A spanyol Szuperkupát így a Barcelona nyerte meg 5-4-es összesítéssel.

Eredmények – spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés
Barcelona – Real Madrid 3-2 (2-1)
gólok: Iniesta (15.), Messi (44., 88.), illetve Ronaldo (19.), Benzema (82.) kiállítva: Marcelo (92.)
Szuperkupa-győztes a Barcelona, 5-4-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik