Foci

Íme, Kubatov válaszai a Fradit érintő kérdésekre

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2011. 08. 18. 21:25

Véget ért a gazdasági átvilágítás első része az FTC-nél, Kubatov Gábor klubelnök ugyanakkor nem hozta nyilvánosságra az eredményeket.

A Fidesz országos pártigazgatója a csütörtöki szurkolói ankéton elmondta, körülbelül ötven olyan szerződés van, amely további vizsgálatot igényel. Hozzátette: nem az a céljuk, hogy “embereket tegyenek tönkre”, hanem az, hogy az előnytelenül megkötött szerződések kapcsán elveszített pénzeket visszaszerezzék.

Az átvilágítás összesen 15 millió forintjába került a klubnak, ebből 6,3 millió forintot a szurkolók adtak össze, összesen 362 szimpatizáns adakozott. Kubatov sajnálatát fejezte ki azért, mert az FTC harminc felsőbb vezetője közül mindössze 14-en fizettek ennek érdekében.

A klubelnök beszélt a stadionkérdésről is. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az egyesület elképzelése szerint 2014-ben egy új stadionban, “saját tulajdonú területen” játszhat a futballcsapat.

A labdarúgó Zrt.-vel kapcsolatban kiemelte: amikor idén márciusban az angol Kevin McCabe-től papíron 200 millió forintos tartozással vették át az irányítást, ám nem sokkal később kiderült, hogy 644 millió forintról van szó. Az azóta eltelt időszakban ennek több mint a felét sikerült törleszteni, így jelenleg körülbelül 300 millió forintos tartozása van a klubnak. A játékosok fizetésével átlagosan harminc nappal vannak elmaradva, ugyanakkor az újonnan érkezettek időben megkapták járandóságukat.

A drukkerekkel folytatott beszélgetés során felvetődött az úgynevezett huligántörvény kérdése is. Ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor elmondta, hogy szerinte ez a törvény nagyon jót fog tenni a magyar labdarúgásnak. Hozzátette: nem lesznek restek a Ferencvárosnál sem kizárni azokat a drukkereket, akik “szégyent hoznak” a klubra, utalva ezzel például arra, amikor az Aalesund elleni Európa Liga-mérkőzés előtt a szurkolók egy csoportját lopáson érték Norvégiában.

A hétfőn lemondott Prukner László lehetséges utódáról csak annyit mondott el az elnök, hogy jelenleg Nagy Tamás irányítja az együttest. Azt elismerte, hogy beszélt a csapat egyik korábbi edzőjével, László Csabával, ám ő akkor jönne Magyarországra, ha a stábját hozhatná, ezt pedig jelenleg nem engedheti meg magának anyagilag a klub.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.