Foci

Ibrahimovic kihagyhatja a magyarok elleni selejtezőt

A svéd labdarúgó-válogatott legveszélyesebb támadója megsérült, két hét pihenőre kényszerül.

Könnyen lehet, hogy nagy segítséget kap a sorstól az Egervári Sándor vezette magyar labdarúgó-válogatott a Svédország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt: az északiak klasszisa, Zlatan Ibrahimovic a Milan hétvégi, malmői edzőmérkőzésén bokasérülést szenvedett, a diagnózisok alapján amennyiben nem merül fel komplikáció, két hétig nem léphet majd pályára.

Mindez azt jelenti, hogy Ibrahimovic kénytelen lesz kihagyni a Serie A augusztus 27-i idénynyitóját, ugyanakkor még az is elképzelhető, hogy a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Magyarország-Svédország Eb-selejtezőre sem épül fel. A mieink pont a svédekkel harcolnak a kvalifikációs csoport második helyének megszerzéséért, így sorsdöntő összecsapás vár az Egervári-csapatra.

Ibrahimovic nem először járna a Puskás Ferenc Stadionban, emlékezhetünk rá, hogy 2005-ben világbajnoki selejtezőn akasztott bődületes gólt a magyar kapuba a 91. percben, ami egyben a győzelmet is jelentette csapatának. Négy évvel később ismételte magát a történelem, a svédek 2-1-re nyertek ellenünk a budapesti vb-selejtező mérkőzésen, a győztes gólt Ibrahimovic a 94. percben szerezte…

Minden bizonnyal a magyar védők is legszívesebben megkímélnék magukat a svéd klasszistól, akinek egyébként korábban nem okozott gondot a válogatottság lemondása: 2009-ben a sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozat után motiválatlanságra hivatkozva köszönt el egy időre válogatott társaitól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik