Foci

Fabregas mélyen a zsebébe nyúlt

Újabb részletek látnak napvilágot a Fabregas-ügyletről a Daily Mirror és a barcelonai Sport jóvoltából. Kiderült, Fábregas fizeti a transzferdíj egy részét.

Hogy mennyire vágyott anyaegyesületéhez Cesc Fabregas, az Arsenal immár exkapitánya, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy összesen ötmillió euróról hajlandó volt lemondani az átigazolás nyélbe ütése érdekében.

Mint köztudott, készpénzben csak 29 millió eurót fizet a Barcelona az Arsenalnak Cescért, ennek az összegnek a felét a napokban, a másik felét szeptember végén kell átutalni az ágyúsok bankszámlájára.

Ezen felül Fabregas szerződésének ötéves időtartama alatt – mivel a középpályás 2016-ig írt alá a katalánokhoz – minden évben egymillió euró jár az Arsenalnak, azaz összesen ötmillió, amit Fabregas utal át korábbi munkaadójának a saját fizetéséből.

Így mutatták be hivatalosan Cesc Fábregast Barcelonában:

További – maximum – ötmillió eurót kaszálhat a londoni klub abban az esetben, ha az elkövetkező öt évben sikeres lesz a Barça. Minden spanyol bajnoki címért kétmillió euró jár az Arsenalnak – de csak legfeljebb kettőt kell kifizetniük a katalánoknak -, s az első, Fabregasszal megnyert Bajnokok Ligájáért is jár egymillió – ez összesen ötmillió.

Így érheti el a katalán sztárért kifizetendő teljes összeg a 39 millió eurót.

De figyelmet érdemel Fabregas önzetlensége más szempontból is.

Az Arsenal 4-esének hétmillió euró volt a fizetése az Ágyúsoknál, s további kétmillió eurós bónusz járt neki, amit most elveszített az átigazolással. Ehhez jött volna még további évi kétmillió euró, tudniillik Arsene Wenger, a londoniak menedzsere ennyivel növelte volna Cesc éves fizetését, ha marad az Emirates Stadiumban.

Mindezt tetézi, hogy Fabregasnak csupán évi hatmillió euró lesz a bére a Nou Campban, tehát egymillióval csökken a pénze a londonihoz képest.

Azaz évi hárommilliót bukik a klubcserével a középpályás, plusz a kétmilliós prémiumát – a sport anyagias világában szinte példátlan nagylelkűség, különösen egy katalántól, akiknek a zsugoriságáról spanyol viccek százai szólnak…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik