Foci

Áttörné a balatoni gátat a Vidi

Két idegenbeli vereség után Siófokon próbál javítani a Videoton az OTP Bank Liga 1. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Szerdán 19 órától játsszák le Siófokon a labdarúgó NB 1 nyitófordulójából a magyar bajnok nemzetközi kupakötelezettségei miatt elhalasztott találkozót, amelyen Paulo Sousa csapata első idegenben szerzett pontjaira hajt a szezonban.

A Videoton Kaposváron és Debrecenben is vereséget szenvedett, így két hazai győzelmének köszönheti a bajnoki címvédő, hogy az alsóház helyett a középmezőnyben tanyázik. Székesfehérváron persze a bajnoki cím a cél, ehhez pedig az idegenben megszerzett pontokra is szükség van.

Nem vár azonban könnyű feladat a Vidire, a statisztika legalábbis nem a vendégek sikerét jósolja. A fehérváriak eddig tizenhét alkalommal szerepeltek a Balaton-partiak otthonában, de összesen csak három találkozót tudtak ezek közül megnyerni, míg a Siófok hétszer bizonyult jobbnak. Beszédes adat, hogy a legutóbb 1997-ben tudott nyerni a Videoton mai ellenfele otthonában, így egy több mint 14 éves átkot kellene megtörniük Alveséknak, akik egyébként legutóbb márciusban, a Ferencváros otthonában tudtak győzni idegenben.

“Meg kell találni a megoldást, hogy ez miért történik velünk. Azt gondolom, hogy kell egy gát aminek át kell szakadnia, és akkor idegenben is sokkal sikeresebbek lehetünk majd” – fogalmazott a Vidi honlapján Elek Ákos, a gárda középpályása.

A Siófok mérlege az idei szezonban egy-egy győzelem és döntetlen mellett két vereség, hazai pályán megverték az Újpestet, de egygólos vereséget szenvedtek az eddig százszázalékos Győrtől. Ifjabb Mihalecz István alakulata a Paks elleni idegenbeli döntetlennel hangolt a bajnok elleni ütközetre.

Tavaly a szezonnyitón látogatott az akkor még Mezey György által irányított Videoton Siófokra, akkor 1-1-re végződött a találkozó.

OTP Bank Liga, 1. forduló (elhalasztott mérkőzés)
BFC Siófok – Videoton FC
BFC Siófok Stadion, 19 óra, Vezeti: Farkas Ádám

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik