Foci

Már Fabregas nélkül ágyúznák az Udinesét

A főtáblára kerülés a tét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében, ahol magyar játékosokért is szoríthatunk.

Közeledik a nyár vége, lassan teljes erővel beindul Európában az új futballszezon, ezt pedig azt is jelenti, hogy hamarosan már a Bajnokok Ligája csoportkörében is pattog a labda. Előtte azonban még egy utolsó selejtező vár az érintett csapatokra, az odavágókat kedden és szerdán rendezik, a visszavágókat egy hét múlva.

A BL-selejtező negyedik körében már a vesztesek sem búcsúznak az európai kupaporondtól, ők az Európa Liga főtábláján folytathatják szereplésüket. Mindez persze több együttes számára is blamának számítana, közéjük tartozik az Arsenal is, akik az olasz bajnokságban negyedik helyen végző Udinese ellen harcolhatják ki a továbbjutást.

A párharcot már a Barcelonába igazolt Cesc Fabregas nélkül kell megvívnia Arséne Wenger csapatának, de nem csak a csapatkapitányuk lelépése sújtja az Ágyúsokat. A keddi, londoni találkozón nem szerepelhet majd a csapatban az eltiltott Robin van Persie és Samir Nasri (utóbbi szintén távozófélben van), míg Jack Wilshere és Abou Diaby sérüléssel bajlódik.

“Elveszítettünk egy világklasszis játékost, és emiatt szomorúak vagyunk. De az Arsenalt 125 éves története során már más nagy futballisták is elhagyták, a klub mégis élt tovább. Meg akarjuk mutatni, hogy erősek és egységesek vagyunk harcolni, ahogy ezt ez a klub mindig is tette” – próbált lelket önteni a szurkolókba az Arsenal francia mestere. Az angol bajnokság már a hét végén elkezdődött, a fővárosiak a Newcastle otthonában gólnélküli döntetlent értek el.

A Serie A rajtjára még augusztus végéig várni kell, az Udinese azonban már most “belecsap a lecsóba”, annak is a közepébe. Francesco Guidolin vezetőedző valószínűleg könnyebb párosítást is el tudott volna képzelni csapatának, ráadásul a friuliak mestere gyakorlatilag minden csapatrészből elvesztett egy kulcsembert az előző szezonban az AS Romát, a Laziót és a Juventust is megelőző csapatából.

A védelemből távozott a kolumbiai Cristian Zapata, a középpályáról a svájci Gökhan Inler, a támadók közül pedig a chilei Alexis Sánchez lépett le, őt a Barcelona édesgette magához (az említettek közül ketten a Sport24 szezonválogatottjában is helyet kaptak). A csatársorban ott lehet viszont Antonio Di Natale, aki zsinórban másodszor is olasz gólkirály lett.

Az olaszok célja az lehet, hogy reális esélyük maradjon a kiharcolás továbbjutására az udinei visszavágón, mindenesetre a kapusuk szavait hallgatva önbizalomban nincs hiány. “Ellenfelünk erős csapat, de nem ijedünk meg, én személy szerint akkor sem félnék, ha Fabregas, Nasri és Van Persie is játszana. Ha gólt lövünk Londonban, jó esélyünk lesz a továbbjutásra” – fogalmazott a szlovén Samir Handanovic.

Természetesen az Arsenal-Udinese ütközeten kívül is rendeznek még BL-selejtezőket, ráadásul magyar játékosokért is szoríthatunk. A Szabics Imrét foglalkoztató osztrák Sturm Graz kedden a fehérorosz BATE Boriszov otthonában lép pályára, míg a Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót a soraiban tudó belga Genk szerdán az izraeli Maccabi Haifa stadionjába látogat.

Kedden a holland ezüstérmes Twente a portugál Benficát fogadja, de nagy érdeklődés övezi a Rubin Kazany lyoni vendégjátékát is. Szerdán a Bayern München is pályára lép, a bajorok ellenfele a BL-főtáblára kerülésért a svájci FC Zürich lesz.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, a program
Kedd:
Bajnokok ága:
FC Köbenhavn (dán)-Viktoria Plzen (cseh) 20:45
BATE Boriszov (fehérorosz)-Sturm Graz (osztrák) 20:45
Nem bajnokok ága:
Arsenal (angol)-Udinese (olasz) 20:45
Olympique Lyon (francia)-Rubin Kazany (orosz) 20:45
FC Twente (holland)-Benfica (portugál) 20:45
Szerda:
Bajnokok ága:
Wisla Kraków (lengyel)-APOEL (ciprusi) 20:45
Maccabi Haifa (izraeli)-Genk (belga) 20:45
Dinamo Zagreb (horvát)-Malmö (svéd) 20:45
Nem bajnokok ága:
Bayern München (német)-FC Zürich (svájci) 20:45
Odense (dán)-Villarreal (spanyol) 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik