Foci

Közeledik a Barcához a magyar futsalbajnok

Második mérkőzését is megnyerte a Rába ETO az UEFA Futsal Cup selejtezőjében, így karnyújtásnyi távolságra került a továbbjutás.

A magyar bajnokságot megnyerő Rába ETO futsalcsapata Bécsben vesz részt az UEFA Futsal Cup selejtezőjének első körében, és egyelőre nem lehet okuk panaszra a győrieknek. A futsalosok Bajnokok Ligájának megfelelő sorozatban a magyar bajnok először 9-0-ra legyőzte az észt bajnok Anzhi Tallinn csapatát, majd az angol pontvadászat aranyérmesét, a Helvécia Futsal London együttesét 6-1-re múlták felül Gyurcsányiék.

Az ETO előtt még egy mérkőzés áll az első selejtezőkörben, az angolok által 7-3-ra legyőzött házigazda Stella Rossa ellen kell megmérkőzni szerdán. Artur Melo, a győri csapat portugál edzője elmondta, minden megszerzett pont beleszámít az európai rangsorba, így ismét győzni szeretnének.

A csoportból az első helyezett jut tovább, és mivel ez jó eséllyel a Rába ETO lesz, a magyar együttes a következő, lettországi körben a Barcelona által is fémjelzett négyesbe kerülne. Innen két csapat lép majd a legjobb 16 közé, így a hazai bajnok számára nem tűnik lehetetlen küldetésnek a további jó szereplés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik