Foci

Agüero máris varázsolt

A Manchester City hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Swansea együttesét az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

Egyetlen mérkőzés maradt hétfő estére a Premier League nyitóköréből: a Manchester City számára szinte kötelező feladatnak tűnt a győzelem az újonc Swansea City ellen. A hazai szurkolók nem csak csapatuk bajnoki bemutatkozására vártak az új szezonban, hanem Sergio Agüero debütálására is, az Atlético Madridtól szerződtetett argentin támadó ugyanis első angol élvonalbeli mérkőzésére készült.

Roberto Mancini menedzser csak a padra ültette Agüerót, a City az első félidőben pedig képtelen volt a gólszerzésre, csak a kapufáig sikerült eljutniuk. A PL-újonc Swansea nagyon jól tartotta magát, de csak az 57. percig bírták ki a walesiek. Ekkor Adam Johnson vette célba a vendégek kapuját, Vorm kiütötte a labdát, de Dzeko érkezett, és közelről nem hibázott.

A City vezető találata után pályára lépett Agüero, és nem kellett sok idő hozzá, hogy elkápráztassa a publikumot. Igaz, a 68. percben nem volt nehéz dolga az argentinnak, Richards gólpassza után közelről csak a hálóba kellett pofoznia a játékszert, amivel megszerezte első bajnoki találatát új csapatában.

“Kun” aztán percekkel később egy gólpasszal is jelentkezett: egy indítás után átemelte a kapust, majd mielőtt a labda teljes terjedelmével kiment volna, visszahúzta azt az érkező Silva elé, aki a léc alá lőtt.

Ezzel még nem volt vége Agüero nagy napjának, a 91. percben ugyanis 24 méterről lövésre szánta el magát, a laszti pedig a nyújtózkodó hálóőr mellett kapu jobb sarkába csapódott. 4-0 lett a vége, a City így fölényes győzelemmel indított a bajnokságban, Agüero két góljával és egy gólpasszával pedig egyből belopta magát a csapat szurkolóinak szívébe.

A találkozó góljai:

Eredmény – Premier League, 1. forduló
Manchester City – Swansea 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Dzeko (57.), Agüero (68., 91.), Silva (71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik