Foci

Adebayor a hétvégén játszhat – a Tottenhamben

Bombaüzlet készül Angliában, a Tottenham Hotspur kölcsönvenné Emmanuel Adebayort a Manchester Citytől.

A goal.com exkluzív cikke szerint a transzfer előkészületei már két hete tartanak és olyannyira előrehaladott fázisban van a dolog, hogy akár 48 órán belül a Tottenhamé lehet a togói támadó.

A Manchester City vezetői a hírek szerint attól vonakodtak sokáig, hogy sokat kelljen beledobniuk a játékos 170 ezer fontos heti bérébe – amelybe egyébként a klub ment bele anno… -, ám úgy tűnik a felek megegyeznek egy barátságos fifty-fifty elosztásban. A londoniak legalább 2 millió fontot fizetnek az afrikai kölcsönjátékáért, ha elégedettek vele, úgy a jövő nyáron további 12 milliót kell átutalniuk a Manchester bankszámlájára.

Emmanuel Adebayor az őt az előző szezonban foglalkoztató Real Madridhoz vágyott, a blancók ugyanakkor finoman szólva sem mozgattak meg minden követ a megszerzéséért. Ezt követően több csapat, így a Marseille is érdeklődni kezdett a Citynél kegyvesztett 27 éves gólzsák kapcsán, ám maga a labdarúgó kijelentette: a White Hart Lane-en akarja folytatni pályafutását.

A korábban a Metzet, a Monacót és az Arsenalt is erősítő Adebayor akár már a következő fordulóban debütálhat új csapatában, ráadásul egy igazi rangadón, ugyanis a Tottenham a Manchester United otthonában vendégszerepel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik