Foci

Urbán Flóri is a Vasasnál

Urbán Flórián lesz Marijan Vlak segítője, a Vasas pályaedzője. Az angyalföldi klubnál a Videoton korábbi ügyvezetője, Gál László is feltűnt.

Angyalföldön a játék még nem, de a stábcsere folyamata alaposan felpörgött. A média által már szombat óta kész tényként kezelt Komjáti András menesztését a piros-kékek hétfőn délelőtt ismerték be hivatalosan.

Az új edző Marijan Vlak lesz, a horvát tréner munkáját pedig a legutóbb a REAC utánpótlásánál dolgozó Urbán Flórián segíti a jövőben.

Bár a sajtó már szombaton kész tényként közölte a csapatot tavaly október 9. óta irányító Komjáti menesztését, a hivatalos szakítás csak hétfő délelőtt történt meg.

A Vasas ikont a horvát Marijan Vlak váltja, akit két évre neveztek ki. Vlakot többek az egykor a Fradinál és a Vidinél is megfordult Gál László javasolta. Az angyalföldieknél Gál a “tulajdonosi képviseletet ellátó személy”.

„Amíg lehetett, vártunk, de dönteni kellett. Tulajdonosi döntés született, Faragó Attila elnök határozott így – mondta Erdős László, a Vasas stratégiai igazgatója. – Senkinek sem jó, amikor egy történet véget ér, de eljött az a pillanat, amikor a váltást nem lehetett tovább halogatni. Komjáti a Vasas érdekeit szem előtt tartva, normálisan, kultúremberhez illően fogadta a döntést, és szeretnéánk, ha nem válnának el az útjaink, mert valamilyen minőségben, vélhetően az utánpótlás-nevelés területén, a jövőben is együtt fogunk működni.”

(Ezzel kapcsolatban Komjáti annyit mondott honlapunknak, hogy a hivatalos formula nem a „közös megegyezés”, egyelőre felmentették a munkavégzés alól, s a héten tárgyalnak a válás feltételeiről. Komjáti megerősítette, hogy szóba került az esetleges folytatás a vasas utánpótlás-szekciójánál, de nem tudott még konkrétumról beszámolni.)

Erdős a felvetésre, hogy mi volt a baj Komjátival, illetve, hogy valóban nem voltak-e beszélő viszonyban a játékosok és az edző, ennyit mondott:

„Erről már nem szeretnék beszélni, ez már a múlt, előre szeretnénk tekinteni. Komjáti halkszavú, visszafogott egyéniség, nem egy elsöprő lendületű ember, s nem biztos, hogy a jelen helyzetben erre van szükség a csapatnál.”

Erdős ettől függetlenül hangsúlyozta a véletlenek szerepét.

„A sportban, s legfőképpen a labdarúgásban sok minden esetleges. Hogy mást ne mondjak, ha a második fordulóban a Pécs elleni meccsünk második percében megítélik a javunkra a jogos tizenegyest, akkor megnyerjük a meccset, s könnyen lehet, hogy most mi vagyunk az élcsoportban, s a baranyaiak a kieső helyen. Egyébként a célkitűzésünk változatlan, az idény végén az első hat közé kell jutnia a Vasasnak. Öt forduló alatt adtunk tizennégy pont előnyt a mezőnynek, de úgy tűnik, szeretjük a komoly kihívásokat…”

A stratégiai igazgató elmondta, hogy többen is ajánlották Marijan Vlakot, többek között Gál László, aki tulajdonosi képviseletet lát el a klubnál.

Gál korábban a Ferencvárosnál és a Videotonnál is tevékenykedett ügyvezetőként, s ebbéli minőségében jó véleménnyel volt az Üllői úton ezüstérmes trénerről.

„Az utóbbi években Erdélyben dolgoztam Marius Vízer (A Sopron korábbi tulajdonosa – a szerk.) segítőjeként, három hete kaptam a felkérést a Vasas vezetőitől – mondta Gál. – Nem titok, hogy Marijan Vlak szerződtetését én is javasoltam, de utána már nem vettem részt a válogatási folyamatban, Vlakon kívül jó néhány szakemberrel tárgyaltak. Úgy tudom, az interjúkon Vlak nyújtotta a legjobb teljesítményt, de sokat számított az a fajta eredményesség és munka is, ami jellemezte eddigi munkáit.

Vlakot két évre szerződtették. De vajon szerződtetnek-e újabb játékosokat az augusztus 31-i határidőig?

„Ha rajtam múlik, én senkit sem szerződtetek már, inkább elküldenék játékosokat” – jelentette ki sokat mondóan Gál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik