Foci

Sisa bosszús az Újpest elleni iksz után

A Kaposvár labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a vezetés birtokában tudat alatt megállt a csapata. Az Újpest szerb trénere úgy véli, csapata nincs rossz állapotban.

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójában megszerezte szezonbeli első pontját az Újpest FC, ráadásul a lila-fehérek gólokat is szereztek, amire az első négy körben nem volt példa. A hazai pályán szereplő Kaposvár meglehetősen bosszús lehet a pontvesztés után, hiszen a 7. percben büntetőből megszerzett vezetésük után ellenfelük még meg is fogyatkozott, mégis egyenlíteni tudott.

A Rákóczi a duplázó Peric révén a mérkőzés végéhez közeledve másodszor is előnybe került, de az Újpest újra egalizált. A gólszerző Rajczi leküldése miatt a vendégek kilencen maradtak a végére, de így is sikerült egy pontot elcsenniük.

Nem csoda, hogy Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője nem volt túlságosan boldog a lefújás után. “Rendkívül bosszús vagyok. Sok mindenre számítottam, de erre nem. AZ Újpest talán háromszor találta el a kapunkat, mégsem érdemtelenül szerezte meg az egyik pontot. Voltak ugyan lehetőségeink, de tudat alatt a vezetésünk birtokában megálltunk. Ha ez egy játékossal történik meg, az talán rendben van, azonban legalább három emberünkkel jártunk így. Akár azt is mondhatnám, nem is voltunk emberelőnyben… Talán azt hittük, hogy csak várni kell a második gólunkra, jön az magától. Hát nem jött” – bosszankodott a szakember.

A vendégeknél a napokban edzőváltás történt, a gyenge szereplés miatt Mészöly Géza helyére Zoran Spisljak lépett, de a szerb tréner mégsem tudott a kispadon debütálni. Mivel az angol szövetségtől még nem jött meg a pro licences tanfolyam 2010-es elvégzését igazoló dokumentum, Spisljak a lelátóról figyelhette csapatát, és a meccs képét figyelembe véve nem lehetett elégedetlen a pontszerzéssel.

“Megmutatta a csapat, hogy van tartása, tíz, majd kilenc emberrel is küzdöttünk, mindent megtettünk a lehető legjobb eredményért. A játékosok megtették, amit kértem tőlük, helytálltak. A kiállításokat és a tizenegyest vissza kell néznem, ezekről az esetekről most nem tudok állást foglalni. Fél óra kellett, hogy elkezdjünk játszani, és ezután voltak olyan helyzeteink, amelyeket edzéseken is gyakoroltunk. A csapat nincs rossz állapotban, de vannak olyan dolgok, amelyekkel többet kell foglalkoznunk Az öltözőben azt mondtam a srácoknak, hogy ez az út eleje, és innen biztosan feljebb fogunk lépni” – idézi a szerb szakember szavait az Újpest FC honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik