Foci

Paulo Sousa a második zakó után sem pánikol

A Videoton mestere elégedett volt játékosai mentalitásával a Debrecen elleni mérkőzésen.

Vasárnap rendezték a labdarúgó NB 1 új szezonjának egyik legnagyobb rangadóját, a legutóbbi két magyar bajnok csapott össze egymással Debrecenben. A címvédő Videoton már a mérkőzés legelején hátrányba került, Kulcsár szerezte meg a vezetést a Lokinak. A fehérváriak nem zuhantak össze, sorban alakították ki a helyzeteket, az első félidő végén pedig Novakovic öngóljának köszönhetően egyenlítettek is Paulo Sousa tanítványai.

A Debrecen aztán a második félidő elején is gólt szerzett, ekkor Ramos lőtt a pipába egy szöglet után. Több gól már nem született, Kondás Elemér csapata 2-1-re diadalmaskodott, így öt forduló után is hibátlanok a hajdúságiak.

A mérkőzés összefoglalója:

A Videoton már a második idegenbeli vereségét szenvedte el a szezonban, Kaposvár után Debrecenből is pont nélkül távozott a címvédő. A gárda portugál vezetőedzője azonban nem esett kétségbe, szerinte csapata fölényben futballozott a találkozón.

“Csak egy csapat volt a pályán, amelyik győzelemre játszott, a másik együttes csak kivárt és a semmiből szerzett két gólt. Csapatom végig dominált a mérkőzésen, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ezeket azonban sajnos nem sikerült gólra váltani, de a játékosaimmal elégedett vagyok. Ilyen a foci, nem mindig az a csapat nyer, amelyik kidolgozza a helyzeteket. Ez a vereség nem olyan volt, mint a kaposvári, ahol a játékosok rossz felfogásban léptek pályára. Ma a játékosok mentalitásával elégedett voltam. Legközelebb ilyen mentalitással biztosan nyerünk” – idézi Paulo Sousa szavait a Vidi honlapja.

Alvesék már szerdán igazolhatják mesterük szavait, akkor ugyanis a Balaton partján, a Siófok otthonában lesz jelenésük, hogy bepótolják a BL-selejtező miatt elhalasztott bajnokijukat.

Kondás Elemér, a tabellát pontveszteség nélkül vezető DVSC vezetőedzője csapata küzdőszellemét dicsérte az újabb siker után. “Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Tudtuk, hogy a Videoton nagyon jó csapat, jól is játszott, ám úgy gondolom, labdarúgóink mindent megtettek a győzelem érdekében. Hatalmasat küzdöttek, egymást kisegítve hajtottak a három pontért. Éreztük, hogy vannak hibák, szerettük volna megúszni az első félidőt gól nélkül, sajnos nem sikerült. Szünetben rendeztük a sorokat, megbeszéltük, hogy kinek mi a feladata pontosan, és utána jobban működött az elképzelésünk” – fogalmazott a szakember a Loki honlapjának tanúsága szerint. “A szerencse mindenhol szükséges, az élet bármely területén, de a szerencséért tenni is kell!” – tette hozzá Kondás Elemér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik